Laptop Apple: cel mai accesibil, cel mai portabil, cel mai rapid

24.06.2019
Laptop Apple: cel mai accesibil, cel mai portabil, cel mai rapid

De la noul MacBook Air de 13 inchi şi MacBook-ul super-uşor de 12 inchi, la modelele MacBook Pro de 13 şi de 15 inchi cu TouchBar, gama actuală de laptop Apple este extrem de variată. Dar, în calitate de cumpărător, poate fi dificil să decizi ce notebook Apple să alegi.

Aici apare lupta între MacBook-uri. Te vom ajuta să decizi ce laptop Apple MacBook merită banii tăi, comparând caracteristicile, performanţa, durata de viaţă a bateriei şi multe altele. Iată avantajele şi dezavantajele fiecărui model.

Cel mai bun pentru toată lumea: Noul MacBook Air

Pro: Noul MacBook Air oferă aproape tot ceea ce ţi-ai putea dori de la un laptop Apple. Este mai uşor şi mai subţire decât MacBook Air original şi pierde toate acele rame groase.

Ecranul acestui laptop Apple este mult mai clar, cu o rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, de la doar 1440 x 900 la modelul anterior. O altă caracteristică binevenită este Touch ID, care facilitează deblocarea, efectuarea de plăţi sigure şi înlocuieşte parolele.

Cu un procesor Core i5 de 8-gen, 8 GB de memorie RAM şi 128 GB de stocare rapidă flash, ar trebui să ofere o destul pentru activităţile zilnice din faţa computerului. Durata de viaţă a bateriei este foarte bună, de 9 ore şi 32 de minute. Există două porturi Thunderbolt 3.

Contra: Preţul de pornire este destul de mare, iar stocarea este de numai 128 GB. Procesorul Intel din seria Y nu este lent, dar există alte laptop-uri Windows mai puternice. Vei vrea curând un upgrade la un MacBook Pro de 13 inchi, dacă vrei mai multă putere de la al tău laptop Apple. În cele din urmă, ecranul Retina ar putea fi un pic mai strălucitor.

Cel mai accesibil: MacBook Air Non-Retina ($ 999)

Pro: Cel puţin pentru moment, MacBook Air original este cel mai ieftin notebook din gama de laptop Apple. Oferă aproximativ 10,5 ore de viaţă a bateriei, ceea ce îl face unul dintre cele mai durabile laptopuri ultraportabile. Cea mai recentă versiune vine cu un procesor Core i5 uşor mai rapid.

Contra: Designul nu este aşa de extraordinar, din cauza ramei destul de groase din jurul ecranului. Ecranul de 13 inchi are, de asemenea, o rezoluţie destul de scăzută de 1440 x 900 pixeli, în timp ce majoritatea laptopurilor Windows din această gamă de preţuri au ecrane full HD. De asemenea, este un laptop Apple cu un procesor Intel de generaţia a 5-a.

Cel mai portabil: MacBook de 12 inchi

Pro: Foarte subţire şi foarte uşor, MacBook-ul de 2 kilograme este ultraportabil pentru dacă eşti mereu în mişcare. Abia vei observa acest notebook în geantă sau rucsac. Ecranul Retina este clar şi colorat şi vei obţine o durată de viaţă destul de îndelungată a bateriei de 9,5 ore. Cea mai recentă versiune a acestui laptop Apple vine cu un procesor mai rapid Kaby Lake, care oferă mai multă putere decât predecesorul său.

Contra: Având doar un singur port USB-C înseamnă că nu poţi încărca MacBook-ul şi să conectezi alt dispozitiv fără a utiliza un adaptor, care costă suplimentar. În plus, portul nu acceptă Thunderbolt 3 pentru cele mai rapide viteze de transfer şi pentru conectarea mai multor display-uri de 4K.

Costul este cea mai mare problemă cu acest laptop Apple, fiind mai scump decât noul MacBook Air. Nu vrei să plăteşti în plus pentru mai puţine porturi şi un procesor mai slab, dar dacă vrei cu adevărat să călătoreşti uşor, MacBook-ul de 12 inchi ar putea să merite.

Viteză maximă: MacBook Pro de 13 inchi

Pro: MacBook Pro de 13 inchi este un laptop foarte puternic, ascuns într-un şasiu subţire şi uşor. Acest laptop Apple are aceeaşi greutate ca MacBook Air, dar obţii un procesor Core i5 de generaţie 7 mai rapid şi grafica Intel Iris.

MacBook Pro de 13 inchi oferă, de asemenea, un ecran luminos şi difuzoare puternice, plus două porturi Thunderbolt 3 pentru viteze de transfer cât mai rapide.

Contra: Nu beneficiezi de TouchBar oferit de noul MacBook Pro şi va trebui să te obişnuieşti cu un singur port ThunderBolt 3.

Cel mai bun pentru multitaskeri: Noul MacBook Pro de 13 inchi, cu TouchBar

Pro: Noul MacBook Pro de 13 inchi cu TouchBar este de până la de două ori mai rapid decât predecesorul său, ambalând un procesor Core i5, quad-core Core, 8GB de RAM şi 256GB de depozitare.

Noul model de laptop Apple oferă, de asemenea, un afişaj True Tone care ajustează culoarea pe baza iluminării ambientale. Tastatura este mai silenţioasă şi mai durabilă, datorită unei noi membrane subţire sub taste.

TouchBar de deasupra tastaturii oferă tot felul de butoane şi comenzi relevante contextual în timp ce foloseşti diferite aplicaţii.

Această versiune a modelului MacBook Pro de 13 inchi oferă şi cu două porturi Thunderbolt mai mult decât modelul anterior, precum şi grafica Intel Iris mai rapidă.

Contra: Această versiune a MacBook Pro de 13 inchi este scumpă. De asemenea, am dori să vedem 512 GB de stocare (în loc de 256 GB) pe acest laptop Apple şi mai mult de 8 GB de memorie RAM la acest preţ. Durata de viaţă a bateriei, la 8 ore şi 31 de minute, este doar decentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News