Laptopul de tip DIY Penkesu are tastatură mecanică și componente de Game Boy

16.02.2022
Laptopul de tip DIY Penkesu are tastatură mecanică și componente de Game Boy

Un utilizator de GitHub, numit Penk Chen, a publicat pe platformă planurile pentru un proiect de laptop de tip DIY pe care l-a finalizat.

Numit Penkesu, dispozitivul include un ecran tactil cu diagonală de 7,9” (rezoluție de 400 x 1.280 pixeli), un minicomputer Raspberry Pi Zero 2 W, o baterie Li-Po și o sursă Adafruit PowerBoost 1000C pentru încărcare.

Carcasa a fost realizată cu ajutorul unei imprimante 3D, iar balamelele provin de la o consolă Game Boy Advance SP.

Penkesu include o tastatură mecanică, care este ortolineară, adică are toate tastele aranjate în linii și coloane. Aceasta folosește switch-uri Kailh Choc V1 și un microcontroller Arduino Pro Micro.

Chen nu plănuiește să introducă în producția de serie dispozitivul.

Un laptop similar a fost lansat în 2009 de Sony. Modelul VAIO P avea display cu diagonala de 8” cu rezoluție ciudată (1600 x 786 pixeli), procesor Intel Atom, rula Windows 7 și avea opțiuni de stocare cuprinse între 20 și 256 GB, pe HDD sau SSD. Laptopul avea un preț piperat, de 900 de dolari.

Astăzi există GPD Pocket, un dispozitiv cu dimensiuni ceva mai mari. Acesta rulează sistemul de operare Windows 10, are procesor Atom x7-Z8700 și 4GB memorie RAM.

Sursa: GitHub

CITEȘTE ȘI:

Încă poate fi profitabil: Laptopuri care pot fi folosite pentru minarea de criptomonede

Vor apărea primele chromebook-uri de gaming, cu procesoare puternice și tastaturi RGB

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult