Vor apărea primele chromebook-uri de gaming, cu procesoare puternice și tastaturi RGB

31.01.2022
Vor apărea primele chromebook-uri de gaming, cu procesoare puternice și tastaturi RGB

În curând vor apărea pe piață chromebook-uri de gaming, potrivit unor informații descoperite în codul sursă al Chrome OS.

Aceste laptopuri pot fi deja folosite pentru această activitate, datorită unor servicii precum Google Stadia sau Nvidia GeForce Now. Există chiar și un model, ASUS Flip CM5 (cu tastatură iluminată și tastele WASD marcate cu portocaliu), orientat către pasionații de jocuri video. Chrome OS nu este, însă, prietenos cu gamerii, dar acest lucru se va schimba în versiunile viitoare.

Sistemul de operare dezvoltat de Google va primi, se pare, suport pentru Steam. Potrivit unor informații descoperite în codul său sursă, pe piață vor apărea chromebook-uri de gaming, cu tastaturi RGB.

Sunt cel puțin trei modele de chromebook-uri de gaming în lucru, indică sursa amintită. Două dintre acestea, cu nume de cod „Vell” și „Taniks”, vor fi echipate cu procesoare Intel Alder Lake de generația a 12-a.

Vell pare să fie dezvoltat de Quanta Computer (companie care produce laptopuri pentru alte mărci), iar Tanikis de Lenovo, posibil pentru seria sa Legion, potrivit 9to5Google.

Unele informații indică faptul că HP va lansa, de asemenea, un laptop cu Chrome OS din familia de gaming Omen.

Nu știm, deocamdată când mai exact ar putea apărea astfel de dispozitive și nici cât ar putea costa.

Sursa: Go4games

CITEȘTE ȘI:

Caracteristici tehnice minime pentru cloud gaming pe laptopuri cu Windows

Review ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500FE): Puternic, simplu și elegant

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult