Laptopul Galaxy Book Pro ar putea fi „cel mai puternic Galaxy” de la Samsung

15.04.2021
Laptopul Galaxy Book Pro ar putea fi „cel mai puternic Galaxy” de la Samsung
foto: Evan Blass

Nu a durat mult până să aflăm care este cel mai „puternic” dispozitiv din gama Galaxy, pe care Samsung îl va anunța la sfârșitul lunii aprilie. Compania pare să pregătească o gamă de laptop-uri ultra portabile, Galaxy Book Pro, care vor fi echipate cu hardware performant și sistem de operare Windows. Informațiile din prezent sugerează însă că nu vor folosi procesoare Exynos, așa cum ne așteptam, ci soluții tradiționale de la Intel.

Au apărut deja primele imagini și detalii despre Galaxy Book Pro

Evan Blass a publicat pe pagina sa de pe platforma Voice primele imagini și primele detalii despre noile modele Galaxy Book Pro și Galaxy Book Pro 360. Ambele sunt computere ultra portabile, însă modelul 360 va fi din gama 2-in-1, cu posibilitatea de a rabata ecranul la 360 de grade pentru utilizare în mod tabletă.

Ambele par însă să folosească o platformă hardware comună. Este vorba despre procesoare Intel din generația a 11-a cu cipuri grafice Intel Xe integrate, dar care vor beneficia și de cipuri dedicate de la NVIDIA, sub forma GeForce MX450 în variantele cu ecrane de 15”. De asemenea, ecranele folosite vor fi de tip AMOLED pe ambele variante, în timp ce fiecare laptop va integra port-uri Thunderbolt, iar unele modele vor fi echipate cu modem-uri 4G.

galaxy book pro
foto: Evan Blass

Desigur, compatibilitatea cu stylus S-Pen era de așteptat pentru laptop-uri cu touchscreen, în timp ce Samsung va integra cu siguranță funcții DeX pentru conectarea unui smartphone la computer.

Pe hârtie, cel puțin, acestea ar putea fi într-adevăr cele mai puternice dispozitive din gama Galaxy lansate vreodată. Totuși, este posibil ca în continuare un smartphone de ultimă generație să le întreacă în anumite situații, cum ar fi viteza de export a clipurilor video dintr-o aplicație de editare.

Seria de computere portabile Galaxy Book Pro de la Samsung va fi prezentată oficial pe data de 28 aprilie.

sursa: Evan Blass, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult