Samsung anunță un eveniment Galaxy Unpacked, unde promite „cel mai puternic dispozitiv Galaxy”

14.04.2021
Samsung anunță un eveniment Galaxy Unpacked, unde promite „cel mai puternic dispozitiv Galaxy”

Se pare că nu doar Apple pregătește o lansare pentru luna aprilie. Samsung tocmai a anunțat un nou eveniment de lansare din gama Galaxy Unpacked, unde promite că va lansa cel mai puternic dispozitiv din familia Galaxy. Tradițional, aceasta este asociată cu smartphone-uri, însă deja flagship-urile pentru 2021 au fost anunțate și știm deja că nu va exista un Note prea curând. Astfel, putem presupune că vom avea de a face cu un dispozitiv dintr-o altă categorie de produse.

Cel mai puternic Galaxy nu va fi un smartphone

În acest moment, cel mai puternic dispozitiv Galaxy este fără doar și poate modelul Galaxy S21 Ultra, lansat la sfârșitul lunii ianuarie. Acesta beneficiază de chipset-uri Snapdragon 888 sau Exynos 2100 și în acest moment nu există procesoare mai puternice pentru platforma Android.

De aceea, este posibil ca „cel mai puternic” Galaxy să nu fie un smartphone, ci mai degrabă o tabletă sau, de ce nu, un laptop. Iar faptul că Samsung lucrează la un nou chipset Exynos, mult mai puternic, nu este tocmai un secret. De câțiva ani deja, compania a confirmat că are un parteneriat cu AMD, cele două companii urmând să lucreze împreună pentru dezvoltarea de procesoare ARM cu cip video Radeon.

Strategia Samsung nu pare să fie foarte diferită față de cea a companiei Apple. Având la dispoziție un chipset performant, echipat cu un GPU de top, ar putea permite cipurilor Exynos să facă trecerea de la smartphone-uri la tablete performante și computere portabile. Apple a demonstrat deja că procesoarele sale sunt destul de puternice pentru a întrece alternativele cu Intel în categoria Ultrabook și chiar computere profesionale de dimensiuni mici.

Cel mai puternic Galaxy ar putea fi astfel un PC cu Windows 10 care să concureze cu MacBook Pro 13 cu procesor Apple M1, sau ar putea fi o tabletă Samsung Galaxy Tab S8 care să concureze cu performanța noilor modele iPad Pro 2021.

Evenimentul Galaxy Unpacked va avea loc miercuri, pe 28 aprilie, la ora 16:00 a României, la o săptămână după evenimentul Apple.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult