Laptopurile de gaming, cumpărate în masă pentru generarea de criptomonede

08.02.2021
Laptopurile de gaming, cumpărate în masă pentru generarea de criptomonede

Vânate pentru generarea de criptomonede, laptopurile de gaming încep să dispară din stocurile magazinelor, la fel ca și acceleratoarele grafice pentru PC.

În timp ce prețul Ethereum se apropie de 2000 dolari, proprietarii „fermelor” de criptomonede caută să-și extindă busigness-ul cumpărând nu doar acceleratoare grafice discrete, ci și orice echipament prevăzut cu un GPU suficient de puternic. Sunt vizate în special laptopurile de gaming echipate cu acceleratoare NVIDIA din seria GeForce RTC 30xx.

Creșterea abruptă a prețului Ethereum a readus în profitabilitate fermele de criptomonede bazate pe acceleratoare grafice pentru PC. Dacă până acum am văzut doar instalații care folosesc plăci grafice desktop, marjele de profit au devenit atât de mari încât unii antreprenori au început să cumpere și cele mai noi laptopuri de gaming.

În exemplul de față, rig-ul de minat este format din peste 40 de laptopuri Hasee (brand chinezesc), fiecare dispunând de câte un accelerator GeForce RTX 3070 în versiune mobile.

laptopurile de gaming criptomonede

Lapotopurile de gaming pot genera până la 3700 dolari/an în criptomonede

Alți întreprinzători caută să procure loturi întregi ce laptopuri echipate cu acceleratoare GeForce RTX 3060 mobile, nepărând deranjați de faptul că obțin performanțe mult inferioare variantei RTX 3060 pentru desktop, plătind cu cel puțin 600 dolari mai mult.

Un posibil argument în favoarea achiziției de laptopuri este consumul de energie mai redus, comparat instalațiilor care folosesc unități GPU pentru PC. Economiile cu factura de energie ar putea ajuta recuperarea costurilor de achiziție mărite.

Aparent, un singur laptop echipat cu accelerator GeForce RTX 3060 poate genera până la 2.3217942 ETH/an. Raportat la cotația actuală de 1600 dolari, câștigul este mai mult decât suficient pentru amortizarea investiției inițiale și prețul energiei electrice consumate.

În funcție de evoluția Ethereum, este posibil problemele cu disponibilitatea și prețurile umflate la acceleratoare grafice pentru PC să se extindă și pe segmentul laptopurilor, anumite modele devenind mai scumpe sau dispărând cu totul de pe stocurile magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult