Laptopurile Samsung Seria 9 pătrund în era sistemelor ultrabook

10.01.2012
Laptopurile Samsung Seria 9 pătrund în era sistemelor ultrabook

Seria 9 de laptopuri Samsung a debutat încă de anul trecut, afişând un design suplu şi foarte arătos, menit să concureze gama MacBook Air de la Apple.

Samsung Seria 9

Între timp vremurile sau schimbat, iar acum orice producător care se respectă are cel puţin un model ultrabook în ofertă. Deşi nu etichetează noile laptopuri drept ultrabook-uri, Samsung a adaptat Seria 9 pentru a se conforma noului trend, alegând o carcasă cu profil foarte îngust, confecţionată din aluminiu cu un finisaj închis la culoare. Şi ecranele folosite au primit un upgrade, rezoluţia de lucru fiind acum 1600 x 900 pixeli, cu o luminozitate maximă a imaginii de 400 cd/m2.

Samsung Seria 9

La fel ca şi până acum, configuraţia este realizată în jurul unei platforme Intel, dar echipată de această dată cu un procesor dual-core din familia Core i5-2467M, tactat la 1.6 GHz. Memoria RAM totalizează 4 GB DDR3 în configuraţie dual-channel, iar spaţiul de stocare este asigurat de un performant dispozitiv SSD cu capacitatea de 128 GB. Conform Samsung, configuraţia poate încărca sistemul de operare Windows 7 în mai puţin de 18 secunde. Din păcate constrângerile de design nu au permis acomodarea unei soluţii grafice dedicate, astfel că va trebui să ne mulţumim cu interfaţa grafică Intel HD 3000.

Samsung Seria 9

În ciuda profilului foarte îngust, Samsung a reuşit să găsească loc pentru doi conectori USB de mărime normală şi un slot centru card SD, alături de conectori mini HDMI şi DisplayPort.

Samsung Seria 9

Tastatura de tip chiclet este iluminată, iar touchpad-ul are dimensiuni apreciabile pentru confort în timpul utilizării.

Samsung Seria 9

Samsung Seria 9

Samsung Seria 9 include modele cu ecran de 13.3 inch şi 15 inch, ce pot fi achiziţionate începând cu luna februarie pentru 1399, respectiv 1499 dolari. Ambele versiuni dispun de acumulatori detaşabili, cu şase celule, ce promit o autonomie de până la şase ore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News