Lenovo a anunţat Air 13 Pro, un nou concurent pentru Macbook Air

29.07.2016
Lenovo a anunţat Air 13 Pro, un nou concurent pentru Macbook Air

Seria ThinkPad de la Lenovo, moştenită după achiziţia IBM este în continuare în topul preferinţelor celor din mediul business, însă compania chineză dezvoltă şi alte laptop-uri, destinate consumatorilor. Cel mai nou computer portabil cu logo-ul Lenovo se numeşte Air 13 Pro şi este un răspuns la seria Macbook Air de la Apple, unul dintre cele mai populare ultrabook-uri de pe piaţă.

Fiind lansat la scurt timp după anunţul Mi Notebook Air de la Xiaomi, este greu să nu comparăm cele două laptop-uri, mai ales când vine vorba despre hardware-ul intern. Lenovo Air 13 Pro este echipat cu un display Full HD IPS de 13,3”, procesor Core i5 6200U, 4 GB memorie RAM, GPU NVIDIA GeForce 940MX cu 2 GB de memorie şi SSD de 256 GB. Acesta intră pe piaţă la preţul de 750 de dolari şi va fi disponibil în curând în China. Acesta poate fi configurat şi cu Intel Core i7, la un preţ mai mare.

În timp ce modelul Lenovo vine cu un procesor mai puternic, computerul lansat de Xiaomi vine cu 8 GB memorie RAM, care în teorie este mai importantă pentru navigare pe internet într-un browser modern precum Chrome. Marea diferenţă între Lenovo Air 13 Pro şi soluţiile Mi Notebook Pro sau Macbook Air este integrarea unui senzor de amprentă pentru autentificare, care i-ar putea convinge pe cei indecişi care sunt ceva mai conştiincioşi cu securitatea datelor personale. 

Citeşte şi Xiaomi a lansat o alternativă Macbook Air cu preţ începând de la 540 dolari

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult