Lenovo a lansat în România noile computere pentru gaming Y700 şi Y900 şi noi accesorii

11.03.2016

Lenovo a relansat seria de laptopuri Ideapad Y de gaming în România, cu două noi modele, dedicate unor segmente de piaţă diferite. Lenovo Y700 este un compute portabil mid-range, capabil să ruleze majoritatea jocurilor video ale momentului pe detalii medii, în timp ce Y900 este un model high-end, care se poate lua la întrecere cu alte modele similare ale concurenţei. Alături de aceste noi laptop-uri, Lenovo a anunţat şi intrarea sa pe piaţa de accesorii de gaming şi a realizat un parteneriat inedit cu Food Panda pentru butonul EAT ON, oferind servicii de livrare la domiciliu pentru mâncare.

Lenovo Ideapad Y900

Modelul de bază, Y700, vine cu un display de 15” cu două opţiuni de rezoluţie, Full HD sau Ultra HD, ambele cu panouri IPS şi protecţie Anti-Glare. Acesta este echipat cu procesor Intel Core i7 pe arhitectură Skylake, GPU NVIDIA GTX 960M cu 2 sau 4 GB VRAM, până la 16 GB memorie RAM DDR4 şi opţiuni de stocare multiple, fie cu SSD fie cu un combo HDD + SSD. Sistemul audio vine cu două difuzoare stereo de 2 W şi un subwoofer de 3 W. Acesta este realizat de JBL şi vine cu certificare Dolby. În rest, configuraţia este standard, laptopul oferind opţiuni de conectivitate multiple precum Gigabit LAN, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, jack audio combo, HDMI şi card reader 4-in-1. Toate acestea sunt integrate într-o carcasă destul de voluminoasă, cu tastatură iluminată în culoarea roşie. Y700 cântăreşte 2,6 kg fără încărcător şi poate veni cu Windows 10 pre-instalat.

Lenovo Ideapad Y700

Varianta Ideapad Y900 este însă modelul de top, unde nu s-au făcut compromisuri la niciun capitol. Acesta este laptop-ul pentru cei dispuşi să investească bani serioşi într-un astfel de sistem, care doresc performanţa absolută. Y900 vine echipat tot cu procesor Core i7 Skylake de la Intel, însă poate fi configurat cu până la 64 GB memorie RAM, GPU NVIDIA GTX980M, opţiuni cu mai multe unităţi de stocare (inclusiv SSD-uri în RAID) şi vine cu monitor de 17,3” Full HD, compatibil cu tehnologia G-Sync de la NVIDIA. Tastatura este iluminată cu LED-uri RGB programabile pe patru zone, iar în partea stângă există un buton Turbo, care urcă automat frecvenţele procesorului şi plăcii video.

Alături de acestea, Lenovo a prezentat şi sisteme desktop Ideacentre Y700 şi Y900, dedicate gamerilor, cât şi noi accesorii de gaming: o tastatură, un mouse şi o pereche de căşti, cât şi iniţiativa EAT ON. Tastatura Lenovo Y foloseşte switch-uri mecanice şi dispune de retroiluminare de culoare roşie, beneficiază de 6 butoane programabile şi vine cu un design impunător. Mouse-ul Lenovo Y este bazat pe un senzor optic cu rezoluţie de 4.000 DPI şi pooling rate de 1.000 Hz, în timp ce căştile Lenovo Y dispun de microfon retractabil şi difuzoare cu mangeţi din neodiniu de 50mm.

În cele din urmă, EAT ON este un buton mare şi roşu care comandă mâncare cu un singur click. Acesta este alimentat de patru baterii AA, se conectează la WiFi şi poate configurat să comande un meniu prestabilit de pe serviciul de livrări Food Panda. Fiecare sistem de gaming Lenovo cumpărat în perioada următoare vine la pachet cu un buton EAT ON la pachet.

Preţul pentru laptopurile Y700 încep de la 4.300 lei, pentru Ideacentre Y700 de la 4.600 lei, în timp ce Ideacentre Y900 începe de la 6.500 lei. Laptop-ul Y900 nu a fost încă listat în oferta magazinelor de specialitate, însă va fi disponibil foarte curând. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult