Lenovo a lansat în România noile produse ThinkPad X1, dedicate mediului corporate

17.02.2016
Lenovo a lansat în România noile produse ThinkPad X1, dedicate mediului corporate

Lenovo a lansat în România noua sa gamă de produse din gama ThinkPad X1, orientate către utilizatori din mediul corporate. Acestea sunt dispozitive cu specificaţii înalte, design şi materiale de calitate, orientate către portabilitate. Desigur, toate aceste caracteristici descriu o gamă de produse high-end, care vin cu un preţ pe măsură. Fie că este vorba despre laptop-uri, tablete, convertibile sau PC-uri All-in-One, produsele Lenovo X1 sunt încadrate în categoria premium.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Gama de produse Yoga a primit un nou membru: Thinkpad X1 Yoga, un laptop convertibil, care poate fi configurat cu display OLED cu diagonală de 14” şi rezoluţie 2560 x 1440 pixeli. Acesta cântăreşte doar 1,2 kg şi include un stylus, care este ascuns într-un locaş dedicat. X1 Yoga are la bază un procesor Intel Core i7-6600U cu tehnologie vPro şi vine cu Windows 10 Pro pre-instalat. Lenovo a integrat SSD-uri Pcie NVMe Samsung şi integrează un acumulator care oferă până la 11 ore de productivitate fără conectare la priză.

ThinkPad X1 Tablet este răspunsul Lenovo la Surface Pro de la Microsoft. Aceasta integrează  procesoare Intel Core, Windows 10 Pro şi un display IPS de 12” cu rezoluţie 2K (2160 x 1440 pixeli). Totul este integrat într-o tabletă subţire şi uşoară pentru performanţa oferită (8,2 mm grosime şi 800 grame), iar întregul Lenovo doreşte ca aceasta să fie principalul computer de productivitate oferind o gamă largă de accesorii, pentru toate necesităţile. O tastatură completă, care integrează atât un trackpad, cât şi un TrackPoint asigură utilizarea fără un mouse, iar stylus-ul opţional poate oferi opţiuni în plus celor care au nevoie de aşa ceva. Pe lângă acestea, Lenovo oferă şi câteva module opţionale. Modulul 3D Imaging, care include o cameră 3D opţională,, modulul Presenter cu mufă HDMI şi pico-proiector, cât şi un modul Productivitate, care prelungeşte durata de utilizare cu 5 ore faţă de cele 10 obişnuite şi adaugă un port USB 3.0, un port HDMI şi un port de andocare OneLink+.

În cele din urmă, laptopul ThinkPad X1 Carbon (modelul 2016), anunţat la CES 2016, este cel mai uşor ultrabook pentru productivitate cu display de 14”. Acesta este totodată unul dintre cele mai rezistente, fiind construit din fibră de carbon şi garantat pentru utilizare în condiţii extreme. Temperaturile scăzute, umiditatea şi praful nu sunt o problemă pentru acest model, compania demonstrând rezistenţa sa la astfel de factori externi turnând apă pe laptop în timpul prezentării. Acesta cântăreşte doar 1,2 kg.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Tot din gama de produse X1 face parte şi ThinkCentre X1 AIO, un all-in-one pentru birou. Acesta este configurat cu procesoare Intel Core pe arhitectură Skylake, memorie RAM DDR4, display Full HD antireflex de 23,8” şi sistem audio Dolby. Fiind un computer pentru mediul business, acesta integrează tehnologia vPro şi este compatibil cu standardul VESA pentru montare pe orice suport compatibil. Acesta măsoară 11 mm în grosime şi este garantat să funcţioneze în medii cu mult praf.

Lenovo ThinkCentre X1

Fiind produse performante, dedicate utilizatorilor corporate, preţurile sunt pe măsură, însă în aceeaşi categorie a produselor concurente. Thinkpad X1 Tablet porneşte de la 1600 euro, iar modulele opţionale vin de asemenea cu preţuri piperate. Modulul Productivity costă 200 euro, modulul Projector 350 de euro, iar modulul 3D Imaging 200 euro.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon: test de rezistenţă la apă

Thinkpad X1 Yoga va porni de la un preţ de 1800 euro, iar modelele cu display OLED vor fi disponibile abia din luna aprilie. Preţul acestora va fi anunţat în preajma lansării. Thinkpad X1 Carbon porneşte de la 1300 euro, în timp ce ThinkCentre X1 AIO pare a fi cel mai ieftin model X1, cu un preţ de pornire de 1100 euro. Toate produsele ThinkPad X1 sunt deja disponibile în România de la distribuitorii locali.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult