Lenovo actualizează Ultrabook-ul X1 Carbon cu procesoare Haswell şi ecran IPS WQHD

Lenovo actualizează Ultrabook-ul X1 Carbon cu procesoare Haswell şi ecran IPS WQHD

Lansat acum un an şi jumătate, Lenovo X1 Carbon a fost unul dintre cele mai impresionante laptopuri din 2012, produsul primind ulterior şi o mică actualizare care a inclus un ecran tactil şi preinstalarea sistemului de operare Windows 8. Indiferent cât de impresionant a fost acest produs la vremea lui, X1 Carbon a devenit însă depăşit, iar Lenovo a decis că a venit vremea unei actualizări.

Versiunea actualizată a acestui Ultrabook foloseşte acelaşi design şi oferă aceeaşi carcasă fabricată din fibră de carbon şi policarbon, acesta devenind însă ceva mai subţire şi mai uşor decât modelul anterior. Astfel, noul model Lenovo are o greutate de 1,28 kilograme, fiind cel mai uşor Ultrabook cu ecran de 14”, şi o grosime de 1,78 centimetri, fiind astfel cel mai subţire model din cadrul familiei ThinkPad.

Vechea platformă Ivy Bridge a fost schimbată cu procesoare din familia Haswell, schimbarea aducând atât un spor de performanţă cât şi o autonomie superioară. Lenovo afirmă că noul X1 Carbon oferă o autonomie de până la 9 ore, bateria beneficiind şi te suportul tehnologiei Lenovo Rapid Charge, care permite încărcarea bateriei la o capacitate de 80% în numai o oră.

De o actualizare binevenită beneficiază şi ecranul. Opţiunea de bază este tot un ecran de 14” cu panou TN şi rezoluţie de 1600 x 900 pixeli, însă utilizatorii pot opta acum şi pentru un panou IPS cu diagonală de 2560 x 1440 pixeli, suprafaţa tactilă fiind opţională în ambele cazuri.

Tastatura şi touchpad-ul şi-au păstrat forma originală, însă rândul de taste funcţionale de deasupra acestora a fost înlocuit cu o suprafaţă tactilă care va oferi butoane care se vor modifica în funcţie de aplicaţia deschisă în prim plan. Alte noutăţi sunt apariţia unui modul NFC, control prin gesturi şi control vocal (licenţia de la Nuance).

Pagina oficială a produsului nu include încă lista completă a specificaţiilor, acestea urmând să fie făcute publice în curând deoarece X1 Carbon 2014 va intra pe rafturile magazinelor începând cu această lună.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News