Lenovo aduce în România seria G de portabile

01.06.2009
Lenovo aduce în România seria G de portabile

Lenovo este compania chinezească ce a cumpărat în 2005 divizia de PC-uri de la IBM. De atunci portabilele ThinkPad şi IdeaPad au o nouă siglă pe carcasă, însă şi-au păstrat renumele de PC-uri performante şi rezistente. Se pare că s-a observat o lipsă în oferta lor şi astfel a fost lansată seria G, primul model fiind G530. Cu ajutorul său Lenovo atinge un segment destul de popular, acela al portabilelor accesibile ce se pot cumpăra din cât mai multe magazine de profil. Cu o diagonală de 15.4”, cea mai populară la ora actuală pe segmentul vizat, şi cu o rezoluţie de 1280×800, portabilul nu se poate spune că iese în evidenţă la acest capitol. Placa video integrată este Intel GMA 4500MHD, însă se poate adăuga şi una separată de la Nvidia, şi anume GeForce 9300M GS.

Lenovo G530

În ceea ce priveşte procesorul, oferta este variată, plecând de la un Intel Celeron 900 şi mergând până la un performant Core 2 Duo T6400. Memoria RAM maximă acceptată de sistem este de 4 GB, iar cel mai mare harddisk ce se poate instala în carcasă este de 320 GB. Bateria de 6 celule promite o autonomie de până la 3,8 ore şi 3,4 ore cu placa video separată. Fiind un portabil accesibil ca preţ, menţinerea unei greutăţi foarte reduse nu a fost o prioritate, însă Lenovo G530 are o greutate relativ decentă de 2,7 kg. Sistemul de operare cu care va fi livrat este Windows Vista, iar utilizatorii cu alte gusturi vor găsi DVD-ul pentru downgrade la XP în pachet.

Primul reprezentant al seriei G, lansat în România

Deşi nu se prezintă cu un sistem foarte performant, Lenovo oferă pentru G530 posbilitatea de achiziţionării unei garanţii în caz de accident pe o perioadă de până la 3 ani, cu posibilitatea înlocuirii portabilului. De asemenea el va fi livrat cu o suită destul de generoasă de aplicaţii utile. Lenovo G530 va fi disponibil pe piaţă de luna aceasta de la un preţ de bază de 440 € fără TVA. Noi nu recomandăm versiunea cu procesorul Celeron. Momentan se poate găsi un model G530 cu Intel Core 2 Duo T6400, 3 GB de memorie RAM şi HDD de 320 GB la un preţ aproximativ de 2350 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News