Lenovo dezvoltă propriul său sistem de operare pentru a rivaliza cu Windows 11

12.02.2024
Lenovo dezvoltă propriul său sistem de operare pentru a rivaliza cu Windows 11

Se pare că Lenovo dezvoltă propriul sistem de operare, un posibil rival pentru Windows 11 de la Microsoft. Noul sistem de operare va încorpora și capabilități AI.

Potrivit Techradar, Lenovo dezvoltă un sistem de operare cu inteligență artificială (AI) care ar putea rivaliza cu Windows 11. Se pare că Lenovo urmează modelul unui alt gigant tech din China, Huawei, care și-a creat propriul sistem de operare, ca alternativă la Android.

Liu Jun, vicepreședinte executiv al Lenovo Group, a anunțat la  CES 2024 că sistemul de operare va fi lansat în acest an. Reprezentantul companiei nu a oferit detalii despre noul proiect. Mișcarea urmează anunțului companiei de anul trecut cu privire la strategia sa de inteligență full-stack, poziționând Lenovo ca primul furnizor de soluții și servicii AI din industrie care a finalizat un format de inteligență full-stack.

Lenovo vrea propriul sistem de operare. Ar putea rivaliza cu Windows 11

Cu toate că nu a oferit foarte multe detalii, Liu Jun spune că noul sistem de operare AI de la Lenovo va fi construit în jurul unor produse cu mai multe terminale, accentul fiind pus pe computerele AI și asistenții personali ce folosesc inteligența artificială.

Compania urmează să lanseze o serie de PC-uri alimentate de AI în prima jumătate a acestui an. Se spune că aceste dispozitive au capacități de interacțiune cu limbaj natural multimodal, îmbunătățind considerabil înțelegerea intențiilor și rezolvarea mai eficientă a sarcinilor.

Sistemul de operare cu AI al companiei Lenovo își propune să promoveze construcția ecosistemului PC-ului AI și să ajute hardware-ul său AI să intre într-o nouă etapă de dezvoltare, deși rămâne de văzut care va fi parcursul dezvoltării acestuia.

De cealaltă parte, Microsoft începe să se concentreze din ce în ce mai mult pe abilitățile AI din propriul sistem de operare. Compania mizează pe integrarea Copilot în Windows 11, iar ultima actualizare beta din programul Windows Insider chiar mută butonul destinat în locul celui de Show Desktop. Opțiunea Show Desktop din partea dreaptă a barei de activități este dezactivată, dar poate fi reactivată în secțiunea de funcții a barei de activități.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult