Lenovo lansează în România noi sisteme ultrabook convertibile cu Windows 8

05.12.2012
Lenovo lansează în România noi sisteme ultrabook convertibile cu Windows 8

Lenovo a lansat pentru piaţa din România două noi portabile ultrabook convertibile, livrate cu sistemul de operare Windows 8 sau Windows RT şi capabile să funcţioneze atât în rol de tabletă, cât şi laptop cu tastatură şi touchpad.

Lenovo IdeaPad Yoga se recomandă printr-o combinaţie avangardistă de facilităţi pentru divertisment şi productivitate. Frăţiorul său mai serios, Lenovo ThinkPad Twist, este un dispozitiv business care adaugă o nouă dimensiune tabletei convertibile tradiţionale. Potrivit Lenovo, această nouă generaţie de calculatoare portabile marchează un moment de transformare a interacţiunii cu PC-urile şi redefineşte viitorul tehnologiei personale mobile.

Lenovo IdeaPad Yoga 13

IdeaPad Yoga 13 se face remarcat printr-un mecanism ingenios de prindere a ecranului, ce permite deschiderea la 360 grade şi plierea peste tastatură, permiţând convertirea din sistem ultrabook în tabletă cu Windows 8, totul dintr-o singură mişcare. În carcasa cu o grosime de 16.9 mm se ascunde o configuraţie cu procesor Intel Core din a treia generaţie (Ivy Bridge pe 22 nm) şi acumulator dimensionat pentru o autonomie de până la 8 ore.

Lenovo IdeaPad Yoga 13

Prin rabatarea ecranului, Yoga 13 se transformă într-o tabletă cu abilităţi multimedia, asigurate de sistemul Dolby Home Theatre. Imaginile, filmele şi paginile web sunt redate la rezoluţie HD, folosind o matrice cu tehnologie IPS şi sursă de lumină LED. Utilizatorii îşi pot răsfoi albumele foto folosind tehnologia Motion Control sau folosi degetele pentru aplicarea de comenzi folosind interfaţa multi-touch capacitivă.

Lenovo IdeaPad Yoga 11

Caracterizat printr-un bun echilibru între putere şi mobilitate, IdeaPad Yoga 11 este cel mai subţire ultrabook convertibil din lume. În carcasa de 15.6 mm grosime se ascunde un chipset quad-core Nvidia Tegra 3 şi acumulator capabil să ofere o autonomie de până la 13 ore. Yoga 11 vine cu ecran de 11.6 inch, rulează sistemul de operare Windows RT şi este recomandat pentru vizionarea de filme HD, jocuri, navigare pe internet şi activităţi office, duse la bun sfârşit cu ajutorul suitei Microsoft Office 2013.

Lenovo IdeaPad Yoga 11

Ca un bonus, atât Yoga 13 cât şi Yoga 11 pot fi folosite în moduri complet noi: pot fi convertite în modul Stand pentru vizionarea filmelor şi a fotografiilor, sau în modul Cort pentru jocuri sau videochat.

Lenovo ThinkPad Twist

ThinkPad Twist este adresat celor care doresc un dispozitiv cât mai flexibil, care să poată fi adaptat cu uşurinţă pentru nevoile de zi cu zi. Modelul oferă întreaga performanţă a unui sistem ultrabook, dar poate lua oricând şi rolul unei tablete, rotind şi lipind ecranul de spatele carcasei.

Configuraţia aleasă pentru Lenovo ThinkPad Twist include procesor Intel Core i7 din familia Ivy Bridge, opţiune pentru hard disk de 500 GB sau SSD performant de 128 GB, respectiv conectivitate 3G ca dotare opţională. Alături de ecranul cu diagonală 12.5 inch, ThinkPad Twist impresionează şi cu tastatura realizată în stilul caracteristic produselor din seria ThinkPad.

Lenovo ThinkPad Twist

Alături de sistemul Windows 8 Pro, Lenovo oferă pentru ThinkPad Twist şi o suită de aplicaţii destinate micilor companii, precum Lenovo Solutions for Small Business asistat de Intel Small Business Advantage şi Lenovo Cloud Storage oferit de SugarSync.

Servicii flexibile şi suport

Noile modele ultrabook convertibile de la Lenovo beneficiază de o suită interesantă de servicii, cum ar fi Garanţia In-Home pentru reparaţii la domiciliul sau compania utilizatorului, Protecţie la Defecţiunile Accidentale pentru a asigura riscul unor defecţiuni provocate de loviri, contaminare cu lichide, şocuri electrice sau defecţiuni ale ecranelor.

Preţuri şi disponibilitate

Preţul IdeaPad Yoga 13 porneşte de la 3299 RON.
IdeaPad Yoga 11 este disponibil începând dde la 3999 RON.
ThinkPad Twist va fi oferit la preţuri începând de la 4999 RON.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult