Lenovo va prezenta un laptop complet transparent la MWC 2024

15.02.2024
Lenovo va prezenta un laptop complet transparent la MWC 2024

Lenovo va aduce la MWC 2024 un concept de laptop complet transparent. Cum va funcționa noului dispozitiv imaginat de companie?

Lenovo intenționează să introducă un concept de laptop complet transparent la MWC 2024, iar un teaser publicat de compania și mai multe randări scurse confirmă acest lucru. O imagine recent postată pe X (fostul Twitter) dezvăluie laptopul transparent de la Lenovo.

Imaginea a fost postată de Evan Blass și dezvăluie designul laptopului concept de la Lenovo. Potrivit GSMArena, capacul laptopului este realizat în întregime dintr-un panou OLED transparent – o tehnologie de afișare pe care atât LG, cât și Samsung o dezvoltă de ceva vreme.

Baza este, de asemenea, transparentă deși componentele principale par a fi ascunse sub un panou opac. Există și o ramă discretă, probabil folosită pentru porturi și antene. Restul laptopului este acoperit cu o tastatură sensibilă la atingere încorporată în panoul bazei.

Lenovo vine la MWC 2024 cu un laptop transparent. La ce ne putem aștepta?

Deși nu știm nimic despre specificațiile tehnice, laptopul rulează Windows 11 și respectă limbajul de design Lenovo pe care îl cunoaștem cu toții. Privindu-l atent, are un design mai apropiat de laptopurile cu ecran dublu, modele care devin din ce în ce mai populare în acest moment, decât de unul clasic.

Pentru moment, acest laptop va rămâne la stadiul de concep și fără îndoială se naște întrebarea: Chiar avem nevoie de un laptop transparent? Mai ales când laptopurile cu ecran dublu încep să fie din ce în ce mai populare și foarte mulți producători au început să lanseze astfel de dispozitive.

Un astfel de laptop se poate dovedi mai fragil decât unul obișnuit, iar provocarea de a ascunde sistemul de răcire s-ar putea dovedi dificilă, plus că un sistem de răcire subdimensionat nu ar putea face față unui hardware potent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult