Lenovo Yoga 3 Pro Review

30.11.2014
Lenovo Yoga 3 Pro Review
Prezentare, Tastatura şi touchpad-ul

Aproape la fel de portabil ca o tabletă, Lenovo Yoga 3 Pro-1370 este un laptop cu un aer de exotism, foarte elegant şi practic. Ieşind în evidenţă printre portabilele din categoria Ultrabook, Yoga 3 Pro atrage prin supleţe şi designul cu balama metalică inspirată de brăţările pentru ceas.

Lenovo Yoga 3 Pro-1370

Privită din lateral, carcasa lui Yoga 3 Pro are exact grosimea conectorului USB şi devine chiar mai îngustă în partea din faţă. Ecranul de 13.3˝ cu rezoluţie 3200×1800 şi interfaţă touch este protejat cu un capac metalic şi scut din sticlă, ansamblul rezultat fiind surprinzător de rigid şi bine închegat. Construcţia metalică este păstrată şi pentru partea inferioară a carcasei, unde pot fi observate cele două fante pentru difuzoare. Chiar dacă designul nu prevede fante de aerisire la vedere, componentele aflate la interior sunt totuşi răcite cu ajutorul unui mic ventilator, silenţios şi discret, care evacuează aerul cald prin spaţiul lăsat în dreptul balamalei pentru ecran. Aşa cum era de aşteptat la un laptop atât de subţire, baza se încălzeşte simţitor în jumătatea posterioară. Chiar dacă temperaturile atinse nu sunt foarte mari, nu vă recomandăm să ţineţi laptopul pe picioare când rulaţi aplicaţii mai pretenţioase.

Privind de deasupra, observăm restpad-ul acoperit de un model cauciucat cu textură ce imită pielea naturală, durabil, aderent şi rezistent la murdărire.

Lenovo Yoga 3 Pro

Datorită modurilor multiple de utilizare, Lenovo Yoga 3 Pro are butoanele de pornire şi volum amplasate pe una din laturi. Conectorii sunt şi ei dispuşi tot pe laturi şi sunt puţini la număr. Alături de două porturi USB, unul dintre ele fiind de tip 3.0, mai găsim o ieşire video micro HDMI, o mufă audio cu suport pentru headset şi un cititor de carduri SD. Mufa de alimentare are aproape aceleaşi dimensiuni cu mufa USB alăturată şi în primele zile de utilizare s-ar putea să te chinui să conectezi un stick în ea, fără succes. Portabilul are două LED-uri de stare, amplasate pe şi lângă butonul de pornire. Niciunul nu va indica însă accesarea SSD-ului.

Dând un aer de exotism, balamaua ecranului realizată din componente folosite în mod normal la brăţările pentru ceasuri de mână este foarte fermă şi precisă. Ecranul stă fix, fără să oscileze în aproape orice poziţie. Sub ecran se găseşte o siglă Windows, sensibilă la atingere atunci când Lenovo Yoga 3 Pro este folosit în modul tabletă.

Lenovo Yoga 3 Pro-1370

Tastatura şi touchpad-ul

Tastatura chiclet este iluminată, bine diferenţiată şi surprinzător de confortabilă, tastele având o cursă de apăsare nesperat de mare pentru un laptop atât de subţire. Butoanele au pereţii laterali albi şi LED-urile nu pot fi văzute direct de utilizator. Aşa cum ne-am obişnuit la portabilele producătorului din China, tastele F1-F12 au în mod implicit funcţii de comenzi rapide. Cu ecranul rotit în modul tabletă sau în modul stand, tastatura este dezactivată, interacţiunea fiind posibilă folosind exclusiv interfaţa touch.

Lenovo Yoga 3 Pro - tastatura şi touchpad-ul

Spaţios şi precis, touchpad-ul integrează butoanele pentru click stânga/dreapta, însă fără a îngreuna apăsarea.

 

Părţi pozitive

laptop, tabletă, stand sau cort, în funcţie de nevoi
construcţie de calitate
calitatea ecranului, difuzoarele, tastatura şi touchpad-ul
autonomie bună, ţinând cond de supleţea carcasei şi capacitatea acumulatorului folosit

Părţi negative

ecranul cu rezoluţie 3200x1800 nu este ideal pentru folosirea în modul desktop

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult