MacBook în 2022: ce ar trebui să iei în considerare înainte de a achiziționa

19.08.2022
MacBook în 2022: ce ar trebui să iei în considerare înainte de a achiziționa

Dacă atât de mulți profesioniști folosesc un MacBook, este din mai multe motive. Aceste laptopuri fiabile și puternice sunt partenerul perfect pentru orice casă și vă fac viața mai ușoară. Dacă vă gândiți să cumpărați unul, am pregătit acest ghid de cumpărare care vă va ajuta cu siguranță.

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a cumpăra un MacBook în zilele noastre. Poate că sunteți un fan Mac de-o viață sau v-ați săturat de bug-urile din Windows 10 și căutați stabilitatea Apple. Să aruncăm o privire la tot ce trebuie să știți despre cumpărarea unui MacBook în 2022.

Întotdeauna este un an bun pentru a cumpăra un MacBook, deoarece Apple își actualizează constant hardware-ul și există computere puternice pe piață. Toate acestea folosesc procesoare de ultimă generație, mai multă memorie și cele mai noi sisteme de stocare.

Cu un MacBook, aveți garanția stabilității și a liniștii pe care o oferă un sistem de operare proprietar, cum ar fi MacOS Catalina, conceput pentru acest hardware. Este un avantaj de luat în seamă. De asemenea, pare a fi o decizie înțeleaptă dacă aveți un iPhone sau un iPad, deoarece există multe instrumente pentru sincronizarea conținutului cu acestea, prin intermediul computerului.

MacBook Air, MacBook Pro și Mac Mini cu M1

În urmă cu câteva luni, au fost în sfârșit prezentate noile computere Mac, a căror principală noutate este procesorul Apple M1, după ce a lăsat deoparte componentele Intel. A fost multă așteptare în prealabil și după câteva zile de analiză se poate spune că previziunile s-au îndeplinit, ba chiar că au sosit cu oarecare surpriză având în vedere prețurile.

MacBook Air 13 – oferte online

Anterior cu procesoare Intel, acum cu procesoare Apple M1.

Primul lucru care trebuie remarcat este că MacBook-urile anterioare foloseau doar procesoare Intel Core i3, i5, i7 și i9. Nu au folosit procesoare AMD, dar cu noua generație, cum este MacBook Air 13, au făcut un mare pas înainte.

Dar acum, Apple a făcut pasul cel mare și, după multă agitație, noile MacBooks sunt dotate cu procesorul Apple M1. Compania însăși l-a anunțat ca fiind cel mai puternic și mai eficient din punct de vedere energetic procesor pentru PC din clasa sa, dar pentru a-l aprecia este suficient să subliniem câteva cifre, cum ar fi tehnologia de 5 nm a procesorului și cele 16 miliarde de tranzistori. Dintre cele 8 nuclee, 4 sunt de înaltă performanță, cu 12 MB de cache L2 combinat; celelalte 4 au 4 MB de cache L2 combinat. În plus, SoC-ul are un GPU cu 8 nuclee și o putere grafică de 2,6 TFLOPS.

Deci, ce înseamnă toate acestea pentru utilizator la nivel practic? În primul rând, cele mai recente teste de performanță arată că este mult mai puternic decât modelele anterioare, depășind în mod clar orice alt Mac Intel. Și nu există nicio problemă de compatibilitate, deoarece toate aplicațiile ar trebui rescrise pentru a funcționa cu aceste noi procesoare. Per ansamblu, schimbarea riscantă este un pas important.

Poate că nu aveți nevoie de mai mult de 256GB

Cu excepția cazului în care sunteți un grafician sau editor video profesionist, nu aveți nevoie de un SSD mai mare de 256 GB pe un MacBook (pe când aveți nevoie pe un PC). Dacă nu mai aveți spațiu, puteți oricând să încărcați ceva în cloud sau să eliberați spațiu pe disc. Spațiul de stocare pe Mac este foarte scump, iar trecerea de la 256 GB la 512 GB SSD vă va costa 250 de euro. Gândiți-vă bine înainte de a lua o decizie.

Merită Touch Bar?

Touch Bar este cea mai recentă contribuție majoră a Apple la laptopuri. Un mic ecran tactil sub forma unei bare deasupra tastaturii. Pe acest mic ecran tactil sunt plasate comenzi rapide către aplicațiile principale, iar conținutul acestora se schimbă în funcție de programul pe care îl folosim. De exemplu, într-un player muzical poate exista o bară de schimbare a volumului sau a melodiei, într-un editor grafic pot exista instrumente pentru a schimba paleta de culori sau pentru a aplica filtre, iar într-un joc video pot fi afișate scorul, realizările sau obiectivul curent.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult