MacBook Pro cu procesor M2 nu va primi upgrade-urile modelelor Pro din 2021

07.02.2022
MacBook Pro cu procesor M2 nu va primi upgrade-urile modelelor Pro din 2021

2022 pare să fie anul în care Apple va lansa cea de-a doua generație de procesoare proprietare Apple Silicon. Primul cip din această nouă linie de produse va fi M2, un nou chipset cu performanță ridicată, dedicat computerelor de bază din oferta companiei. Se pare că un nou MacBook Pro va fi lansat anul acesta cu procesor M2, alături de alte trei Mac-uri cu performanță similară, pe diverse formate. Ce nu știm încă este însă când vor fi acestea lansate.

MacBook Pro cu procesor M2 va fi un model de intrare în gamă, similar cu iPhone SE

Primele computere cu procesor Apple Silicon M1 au fost lansate la sfârșitul anului 2020. Acestea au fost MacBook Pro cu ecran de 13”, MacBook Air și Mac Mini. La câteva luni distanță, acestor modele s-a alăturat și noul iMac, cu o configurație similară. Aceste patru dispozitive vor fi și cele care vor fi reîmprospătate în 2022 cu noul procesor. Totuși, în ciuda faptului că Apple a introdus o serie de noi tehnologii pe modelele MacBook Pro cu procesoare M1 Pro și M1 Max, acestea nu vor ajunge și pe variantele mai ieftine.

Mark Gurman, redactor Bloomberg, anunță în newsletter-ul său că Apple urmează să lanseze un nou MacBook Pro, o un model mai ieftină, considerat de intrare în gamă. Aceasta va înlocui modelul MacBook Pro de 13” din prezent, primind procesorul M2, dar nu foarte multe alte îmbunătățiri. Acesta nu va integra un ecran ProMotion cu refresh rate la 120 Hz, nu va trece de la panel LED la Mini-LED pe display și probabil că nu va primi nici un design foarte apropiat de modelele din 2021. O schimbare care ar putea bucura o parte dintre fani ar fi însă renunțarea la Touch Bar, așa cum s-a întâmplat și cu variantele Pro de top.

Modelul MacBook Pro „entry” ar putea păstra ecranul de 13”, în timp ce variantele superioare au trecut la paneluri de 14, respectiv  16”. Alături de acest dispozitiv, urmează să vedem în 2022 și un MacBook Air cu M2, probabil varianta care a fost scăpată pe internet, cu ecran cu notch și carcasă metalică de diverse culori, un Mac Mini actualizat și un iMac. În cazul Mac Mini și iMac nu ne așteptăm la schimbări de design.

2022 va fi anul în care Apple va completa tranziția la procesoarele proprietare

Tot anul acesta, Apple ar trebui să termine tranziția la procesoare Apple Silicon pe toată gama de produse Mac. Astfel, următorul la rând pentru eliminarea procesoarelor Intel ar fi iMac Pro, cu ecran de 27”. Acesta ar putea primi procesoarele din laptop-urile Pro, M1 Pro și M1 Max. Nu știm încă ce se va întâmpla în cazul Mac Pro, computerul desktop care pornește de la 6.000 dolari americani. Acesta ar putea folosi fie mai multe procesoare M1 Pro și Max în paralel, sau Apple ar putea dezvolta procesoare mai mari, pentru desktop, cu limite de consum de energie și termice mai înalte.

sursa: Bloomberg, via Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult