Merită să cumperi MacBook Pro de 16 inchi?

09.03.2022
Merită să cumperi MacBook Pro de 16 inchi?

Nu puține sunt site-urile care susțin că laptopul Apple MacBook Pro de 16 inchi lansat în 2021 este cel mai bun Macbook premium. Acesta este un computer portabil uimitor care va atrage o gamă largă de consumatori.

Desigur, are un preț – este cel mai scump MacBook Pro, precum și cel mai puternic – dar, dacă ai bugetul necesar pentru a ți-l permite, atunci MacBook Pro de 16 inchi ar putea fi următorul tău upgrade de laptop. Iată tot ce trebuie să știi despre el.

Iubești sistemul de operare desktop Apple macOS (sau crezi că ai putea ajunge să îl iubești)? Ai o sumă substanțială de bani disponibilă? Preferi puterea în detrimentul portabilității atunci când vine vorba de alegerea unui nou laptop? Dacă ai răspuns afirmativ la toate aceste întrebări, atunci MacBook Pro de 16 inchi de la Apple este probabil alegerea potrivită pentru tine.

Apple Macbook Pro la Emag găsești laptopul potrivit!

Cu siliciu Apple în interior, acesta este un laptop capabil să se opună aproape oricărui alt laptop de pe piață în acest moment în ceea ce privește performanța brută – deși nu este poate cea mai bună alegere pentru jocuri, se va descurca cu brio cu alte sarcini solicitante și intensive. Pentru profesioniștii creativi, nu este greu de văzut atractivitatea.

De asemenea, achiziționarea acestui laptop are sens dacă ai nevoie de un dispozitiv care să funcționeze fără probleme cu alte produse Apple, fie că este vorba de cel mai recent iPhone sau de serviciul de streaming Apple TV Plus. Pe de altă parte, prețul ridicat va descuraja o mulțime de oameni, iar dacă nevoile tale de calcul sunt mai modeste, atunci poți scăpa cu o cheltuială semnificativ mai mică.

Care sunt specificațiile lui Macbook Pro de 16 inchi?

Acesta este un laptop puternic: sunt disponibile mai multe configurații și îl poți obține fie cu un chip M1 Pro, fie cu un chip M1 Max și mai puternic. Acest lucru îți oferă suficientă putere pentru a trece cu brio prin majoritatea sarcinilor la viteze mari – cea mai scumpă specificație vă oferă un procesor cu 10 nuclee, un GPU cu 32 de nuclee, 64 GB de RAM și o unitate de stocare uriașă de 8 TB sub capac.

În ceea ce privește adaptarea MacBook Pro de 16 inchi pe birou sau într-o geantă, acesta măsoară 312,6 mm x 221,2 mm x 15,5 mm (adică 12,3 inchi x 8,7 inchi x 0,6 inchi) și cântărește 1,6 kilograme. Porturile de la bordul laptopului sunt un jack audio de 3,5 mm, trei porturi Thunderbolt 4 (USB-C), un port HDMI și un cititor de carduri de memorie SDXC. Poți extinde oricând aceste porturi cu un hub dacă ai nevoie, deși acesta costă în plus.

Acestea sunt principalele specificații ale MacBook Pro de 16 inchi pe care trebuie să le cunoști, dar merită menționat și faptul că acest model vine cu o cameră web de 1080p, ceea ce reprezintă o îmbunătățire față de camera web de 720p de pe modelul anterior al acestui laptop. Touch Bar-ul a fost eliminat și el odată cu reîmprospătarea din 2021 a acestui dispozitiv, deși tastatura încorporează în continuare un senzor Touch ID pentru a face logarea mai simplă.

Care sunt principalele sale caracteristici?

Totul la MacBook Pro de 16 inchi este fantastic, într-adevăr. Poate că ceea ce vei remarca cel mai mult este ecranul de 16,2 inchi (ceea ce Apple numește ecran Liquid Retina XDR), care rulează la o rezoluție de 3.456 x 2.234 pixeli și cu o luminozitate maximă de 1.600 de niți. Ecranul suportă rate de reîmprospătare de până la 120 Hz și își poate ajusta automat culorile și intensitatea pentru a se potrivi cu condițiile de lumină ambientală.

Acesta este primul MacBook de 16 inchi care vine cu un procesor fabricat chiar de Apple, iar acest lucru a dus la o creștere semnificativă a performanțelor, reducând în același timp și efortul asupra bateriei. Apple spune că poți obține un număr impresionant de 21 de ore de redare video de la acest laptop înainte ca bateria să se epuizeze; dacă navighezi pe internet, acest lucru scade la 14 ore, dar este totuși fantastic.

Ar trebui să menționăm, de asemenea, configurația cu șase difuzoare și pentru audio: fie că asculți muzică, fie că vizionezi filme, sistemul audio face o treabă excelentă și s-ar putea să îl preferi în locul utilizării căștilor, atâta timp cât nu te afli într-un loc unde trebuie să fie liniște. Pe scurt, MacBook Pro de 16 inchi este un computer portabil care este plin de caracteristici bune și care excelează în aproape toate categoriile.

Ce mai trebuie să știi despre Macbook Pro de 16 inchi?

Nu sunt multe alte lucruri pe care trebuie să le știi despre MacBook Pro de 16 inchi, deși nu am vorbit încă despre prețuri. Nu se poate trece cu vederea, acesta nu este un laptop pentru cei care se bazează cu un buget limitat, dar, ca urmare, vei primi înapoi mult stil și putere.

Opțiunile de culoare din care ai de ales sunt gri spațial și argintiu, iar nouă ne place ce a făcut Apple cu designul aici – laptopul este un fel de întoarcere la MacBook Pro-urile din trecut. Excepție face noua crestătură a ecranului, cu care ar putea fi nevoie să te obișnuiești. Fiecare persoană este diferită în ceea ce privește ceea ce apreciază la designul unui laptop, dar credem că majoritatea oamenilor vor aprecia aspectul estetic al MacBook Pro de 16 inchi.

De asemenea, sistemul de operare macOS continuă să meargă din ce în ce mai bine, cu suita sa de software gratuit (inclusiv Apple Mail și Apple Maps) și cu asistentul digital integrat Siri. Dacă deții un iPhone sau un iPad, totul, de la marcajele Safari la conversațiile iMessage, poate fi sincronizat între ele folosind același ID Apple, ceea ce ar putea fi un alt motiv pentru a alege acest laptop.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult