Microsoft lansează Surface Laptop Go 2 în România

09.06.2022
Microsoft lansează Surface Laptop Go 2 în România

Microsoft obișnuia să lanseze produsele din gama Surface în doar câteva țări vestice, dar de puțină vreme, a început să extindă disponibilitatea acestora și către alte piețe. Una dintre acestea este chiar România, unde compania americană anunță că aduce cel mai nou laptop al său: Surface Laptop Go 2. Acesta este un model ultra portabil, realizat să concureze în special cu MacBook Air de la Apple, fiind foarte ușor și subțire.

Surface Laptop Go 2 de la Microsoft este un concurent pentru MacBook Air

Surface Laptop Go 2 este un ultra portabil cu ecran PixelSense de 12,4” pe format 3:2, mult mai potrivit pentru activități de productivitate față de un model widescreen, care este mai degrabă optim pentru consum multimedia. Acesta beneficiază de o cameră HD cu Windows Hello în partea de sus a ecranului și are o tastatură cu o tastă a curselor ridicată. Microsoft menționează în comunicatul oficial de presă chiar faptul că are o cursă mai mare cu 30% decât tastele MacBook Air. Tastatura include și un senzor de amprentă în butonul Power.

Totuși, acest model este mai ușor decât modelul Apple. Acesta cântărește doar 1,12 kg, în ciuda construcției metalice de la exterior. Computerul are la bază însă doar un procesor Intel Core i5 din generația a 11-a, care ar putea fi mai pretențios cu bateria și ar putea oferi o performanță mai mică decât modelul Apple. Microsoft spune că acesta oferă o „zi întreagă” de autonomie, dar nu e clar ce înseamnă asta în timp real de utilizare. De asemenea, modelul Surface Laptop Go 2 vine cu un cooler intern, deci nu este complet silențios.

Microsoft Surface Laptop Go 2

Fiind un produs de la Microsoft, acesta vine cu sistemul de operare Windows 11 preinstalat. Laptop-ul se găsește în magazinele din România de săptămâna aceasta, conform comunicatului de presă, însă nu l-am găsit în ofertele magazinelor de specialitate. Compania nu a comunicat un preț în lei, ci doar un preț de pornire de 599 dolari americani. Astfel, ne așteptăm la prețuri de peste 2.500 lei pentru configurația de bază.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult