Microsoft va adăuga suport pentru tab-uri în File Explorer

12.03.2022
Microsoft va adăuga suport pentru tab-uri în File Explorer

Funcționalitatea rezervată utilizatorilor Windows 11 va ușura gestionarea fișierelor, eliminând nevoia pentru ferestre Explorer individuale, mult mai incomod ne manevrat folosind întreg desktop-ul Windows.

Disponibilă deja în orice web browser modern, suportul pentru tab-uri este o facilitate cerută cu insistență și pentru utilitarul File Explorer, Microsoft ignorând doleanțele utilizatorilor, până acum.

În stilul caracteristic, Microsoft rezervă această „inovație” mult râvnită pentru cea mai recentă versiune de Windows, lăsând pe dinafară fanii care preferă alternativă încă de actualitate, Windows 10.

Pentru început, testată cu ediția Windows 11 Developer Preview, noua versiune de File Explorer convertește bara superioară a ferestrei într-o listă de tab-uri, modificarea venind cu minime modificări asupra ergonomiei în ansamblu a interfeței. Astfel, atunci când nou vrei neapărat să ai ferestre Explorer așezate una lângă cealaltă (ex. pentru operațiuni drag-and-drop), vei putea limita „aglomerația” de pe desltop-ul și taskbar-ul Windows deschizând cât de multe foldere ai nevoie în noua bară de tab-uri.

Deocamdată, suportul se limitează la folosirea simbolului ”+” pentru deschiderea unui nou Tab Explorer, lipsind opțiuni de bază precum click dreapta pentru deschiderea unui folder în tab separat, sau suport pentru mutare/copiere de fișiere prin comenzi drag-and-drop către tab-urile deja prezente.

Cu interfață foarte asemănătoare listei de tab-uri din browser-ul Chrome, noua funcționalitate File Explorer va primi cu siguranță îmbunătățiri, așteptările fiind ca Microsoft să o includă în prima revizie majoră de Windows 11, 22H2, programată pentru lansare în a doua jumătate a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult