Microsoft va continua să lanseze actualizări anuale pentru Windows 10

20.11.2021
Microsoft va continua să lanseze actualizări anuale pentru Windows 10

Windows 10 nu va dispărea prea curând din peisaj, Microsoft confirmând că va continua să lanseze actualizări anuale care îmbunătățesc funcționalitatea și securitatea acestei versiuni Windows.

În mod tradițional, lansarea unei noi versiuni Windows era urmată de o campanie agresivă prin care Microsoft încerca să forțeze cât mai mulți utilizatori să treacă la noul OS. În mod invariabil, asta presupunea sistarea oricăror adiții pe partea de funcționalitate și impunerea unui termen la care ediția anterioară de Windows înceta să mai primească și actualizări de securitate, fiind declarat produs „ajuns la finalul duratei de viață”. Însă nu și de data aceasta, Microsoft stabilind cât se poate de clar că Windows 10 și Windows 11 vor coexista pentru o bună bucată de vreme. Primul va continua să primească actualizări periodice care îi sporesc securitatea și funcționalitatea, iar al doilea este lăsat să evolueze în mod natural către adopția în masă, fără ca Microsoft să constrângă într-un fel sau altul utilizatorii fideli sistemului Windows 10 să treacă la noul OS.

Microsoft lansează în aceste zile ce-a de-a doua revizie anuală pentru Windows 10, denumită Windows 10 21H2 (November 2021 update). Mai departe, ciclul de actualizare va fi unul anual, următoarea revizie importantă sosind spre finalul anului viitor.

Dezvoltatorul Windows nu spune exact câte revizii Windows 10 vor mai exista, garantând doar că va lansa cel puțin încă o actualizare importantă, până la expirarea perioadei oficiale de suport tehnic, în luna octombrie 2025.

Cât despre revizia 21H2 abia lansată, aceasta va fi suportată oficial timp de 18 luni, însemnând că utilizatorii acesteia nu vor fi nevoiți să instaleze încă o actualizare „stufoasă” mai devreme de un an și jumătate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult