Noile laptopuri Microsoft Surface vor fi primele computere alimentate de AI ale companiei

29.12.2023
Noile laptopuri Microsoft Surface vor fi primele computere alimentate de AI ale companiei

Noua generație de laptopuri Surface de la Microsoft ar putea fi primele computere alimentate de AI ale producătorului american.

Conform unui raport de la Windows Central, Microsoft se pregătește să actualizeze gama de laptopuri Surface cu noi funcții AI. Sursele au declarat că viitoarele Surface Pro 10 și Surface Laptop 6 vor veni cu o unitate de procesare neuronală (NPU) de nouă generație, împreună cu opțiuni bazate pe Intel și Arm.

Noile dispozitive din gama Microsoft Surface bazate pe arhitectura Arm vor folosi noile procesoare Qualcomm Snapdragon X. Potrivit informațiilor apărute în presă, aceste dispozitive poartă numele de cod CADMUS și au fost create pentru a rula noile funcții bazate pe AI pe care Microsoft intenționează să le includă în noile versiuni ale sistemului de operare Windows. De asemenea, vor veni cu îmbunătățiri ale performanței, duratei de viață a bateriei și securității, ducându-le la o paritate cu procesoarele Apple.

Noile dispozitive Microsoft Surface vor integra funcții bazate pe inteligența artificială

În ceea ce privește laptopul Surface 6, se pare că modelul mai mic va avea un ecran puțin mai mare de 13,8 inch, puțin mai mare față de afișajul de 13,5 inch de pe Surface Laptop 5, în timp ce modelul de 15 inch va rămâne la aceeași dimensiune. La fel ca Surface Pro 10, dispozitivul va avea un afișaj rotunjit, cu rame mai subțiri.

De asemenea, acesta ar putea oferi o conectivitate mai bună datorită porturilor suplimentare. Vorbim despre două porturi USB-C și un USB-A. De asemenea, se zvonește că dispozitivul vine cu un touchpad cu feedback haptic și un buton dedicat Windows Copilot integrat în tastatură.

Noile dispozitive Microsoft Surface ar putea fi lansate în decursul anului viitor, dar ne putem aștepta la un refresh și mai consistent în 2025.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult