NVIDIA anunţă o nouă serie de laptopuri pentru profesionişti, care va concura gama MacBook Pro

27.05.2019
NVIDIA anunţă o nouă serie de laptopuri pentru profesionişti, care va concura gama MacBook Pro

În timpul unei conferinţe ţinute la Taipei, chiar în deschiderea expoziţiei Computex, NVIDIA a dezvăluit o nouă serie de laptopuri echipate cu cele mai noi modele de acceleratoare GeForce RTX, precum şi o nouă platformă software numită Studio, conţinând SDK-uri şi drivere optimizate pentru randare grafică şi alte activităţi specifice profesioniştilor creativi (editare video, procesare foto, graphic design). Spre exemplu, laptopurile NVIDIA Studio vin echipate cu platforma CUDA-X AI, pentru automatizarea numitor sarcini, cum ar fi etichetarea de poze şi potrivirea clipurilor video pe baza tonalităţii de culoare.

Având drept rival principal modelul MacBook Pro de 15-inch de la Apple, noua serie NVIDIA include nu mai puţin de 17 modele de laptopuri, semnate de branduri celebre cum ar fi Acer, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, MSI şi Razer.

În funcţie de buget, noile laptopuri vin echipate cu acceleratoare grafice din seriile Quadro RTX 5000, 4000 sau 3000, respectiv GeForce RTX 2080, 2070 sau 2060.

Potrivit NVIDIA, seria de laptopuri Studio poate oferi performanţe de până la 7 ori mai ridicate decât produsele similare din gama MacBook Pro.  Spre exemplu, un laptop echipat cu accelerator din seria Quadro RTX 5000 va avea 16 GB memorie video dedicată, permiţând sarcini de procesare mai complexe. Anumite modele vor avea în dotare ecrane 4K şi tehnologia NVIDIA Max-Q, creată pentru a livra performanţe ridicate dintr-un format compact şi uşor.

Noile modele de laptopuri vor fi disponibile în magazine începând cu luna iunie, cu preţuri pornind de la 1599 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult