Prăbuşirea pieţei PC-urilor loveşte şi în vânzările Apple

19.04.2013
Prăbuşirea pieţei PC-urilor loveşte şi în vânzările Apple

Scăderea abruptă a vânzărilor observată în piaţa PC-urilor la începutul acestui an începe să-şi arate efectele şi în tabăra Apple, compania ajungând să reducă şi în cele din urmă să stopeze comenzile de componente destinate gamei de sisteme Mac.

Prăbuşirea pieţei PC-urilor loveşte şi în vânzările Apple

Potrivit unor surse din rândul furnizorilor Apple, compania din Cupertino nu dă semne că ar dori reluarea comenzilor în perioada imediat următoare, lăsându-şi partenerii cu inventarul de componente pentru luna aprilie blocat în depozite. Aceleaşi surse dezvăluie că Apple a pornit cu aşteptări foarte optimiste pentru noua gamă de sisteme Mac, plasând comenzi agresive la finalul anului 2012 în răspuns pentru volumele de vânzări anticipate.

Scăderea abruptă a comenzilor pentru componente arată că Apple a subestimat cu mult impactul pe care succesul avut de propriile produse din seria iPad şi vânzările slabe din piaţa PC-urilor îl vor avea asupra interesului cumpărătorilor pentru achiziţionarea de sisteme Mac.

Dacă în vremuri mai bune, Apple obişnuia să ofere furnizorilor estimări pentru volumul comenzilor anticipate în următoarele 12 săptămâni, lipsa de comunicare lasă acum partenerii Apple în faţa unui viitor incert, unii dintre ei exprimându-şi îngrijorarea că livrările ar putea rămâne sistate până spre finalul lunii mai.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult