Primul pliabil Apple ar putea fi un laptop cu ecran de 20″. Lansarea ar putea avea loc peste câțiva ani

09.07.2023
Primul pliabil Apple ar putea fi un laptop cu ecran de 20

Apple cochetează de multă vreme cu ideea de dispozitiv pliabil. Compania a fost printre primele care a înregistrat brevete pentru ecrane pliabile pe smartphone-uri și tablete, însă pare să fie cam singura din zona de smartphone-uri și laptop-uri care nu face nimic în acest sens în mod public. Se pare însă că Apple lucrează constant la concepte în spatele ușilor închise, iar în câțiva ani s-ar putea să vedem și un prim produs de acest gen, însă acesta nu va fi un iPhone sau un iPad, ci mai degrabă un MacBook.

Un MacBook ar putea fi primul dispozitiv pliabil de la Apple

Alegerea unui laptop pliabil drept primul model care folosește această tehnologie nu este tocmai surprinzătoare. Și alte companii, precum ASUS sau Lenovo au apelat la laptop-uri pliabile modele care să demonstreze tehnologia ecranelor pliabile în piață. Chiar dacă momentan astfel de dispozitive nu par să aibă un caz de utilizare prea clar, poate până când Apple ajunge în punctul de a investi eforturi în lansarea unui produs, va apărea și o piață reală pentru ele.

Conform BusinessKorea, Apple ar putea să lanseze primul MacBook cu ecran pliabil abia prin 2026, deci suntem la cel puțin trei ani distanță de acel moment. Apple discută deja cu furnizorii de componente pentru a dezvolta un astfel de computer pliabil. Anunțul ar putea fi făcut cu un an mai devreme, în 2025, în timp ce lansarea ar avea loc în 2026.

De obicei, Apple nu prea face anunțuri cu mult timp în avans, însă, așa cum am văzut și cu Vision Pro, atunci când este vorba despre o categorie nouă de produse, compania încearcă să ofere puțin răgaz între anunț și lansare. Pe de-o parte, are nevoie să explice mai pe îndelete conceptul din spatele noilor produse, dar pe de altă parte, această strategie asigură că la lansare, există o ofertă bună de software compatibil.

Apple ar putea aștepta momentul oportun pentru o astfel de lansare

Telefoanele pliabile din prezent nici acum, la mai bine de patru ani de la debut, nu au destule aplicații compatibile cu acest format de ecran. Apple, în schimb, lucrează de obicei îndeaproape cu dezvoltatorii, oferindu-le hardware înainte de lansare și suport software pentru a asigura compatibilitate cu aplicațiile populare.

Anul trecut, aflam detalii despre un dispozitiv MacBook cu ecran pliabil, cu diagonală de 20”. Un astfel de computer ar avea sens, întrucât atunci când este pliat de la jumătate, ecranul rămâne destul de mare pentru a oferi o experiență de calitate pentru productivitate, iar atunci când este complet deschis, oferă un ecran foarte mare, portabil.

Momentan, cele mai mari dispozitive pliabile sunt cele precum ZenBook 17 Fold OLED de la ASUS, cu ecran de 17”, care se transformă într-unul de 13” atunci când este folosit pe post de laptop. Astfel, păstrând proporțiile, probabil că modelul de la Apple se va „plia” către un laptop de 14 sau 15” pentru utilizare în modul laptop.

sursa:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult