Project Valerie: Razer prezintă primul laptop cu trei display-uri 4K [VIDEO]

05.01.2017

Razer ne-a obişnuit aproape în fiecare an cu concepte de noi PC-uri de gaming, de la dispozitive portabile precum Project Fiona, la mini-laptop-uri precum Switchblade şi computere complet modulare precum Project Christine. În 2017, Razer vine cu Project Valerie, un laptop de gaming ultra performant, echipat cu 3 (trei!) display-uri 4K de 17,3” şi evident, hardware care să le susţină. Desigur, acest produs nu va ajunge în viitorul apropiat pe piaţă, însă ideea din spatele lui este foarte interesantă.

Project Valerie pare să fie o versiune mai groasă a modelului Razer Blade cu display de 17”. Marea atracţie sunt display-urile 4K pe panouri IGZO, echipate cu tehnologia G-SYNC de la NVIDIA. Cele două monitoare din laterale sunt ascunse în timpul transportului în spatele celui principal, iar pentru activarea lor, Razer a inventat un sistem automat cu braţe mecanice care le scoate şi le pune în poziţia perfectă pentru o experienţă de gaming la 180 de grade.

Conform Razer, acest laptop este orientat atât către gameri, cât şi către profesioniştii din domenii creative, care au nevoie de mai multe display-uri pentru a putea lucra confortabil. Sistemul prezentat la CES 2017 este echipat cu cel mai puternic model Intel Core i7 pe arhitectură Kaby Lake şi cu un cip grafic NVIDIA GTX 1080, care pare să funcţioneze cu trei display-uri la un framerate decent în jocuri video pe trei display-uri 4K (Razer foloseşte chiar şi termenul 12K în clipul de prezentare). Din păcate, cei care l-au văzut în persoană spun că sistemul de răcire era utilizat la maximum, iar căldura degajată era foarte mare.

Probabil că suntem la distanţă de câţiva ani de o realitate în care putem intra în magazin şi cumpăra un laptop cu trei display-uri, însă dacă exista până acum dubii că vreo companie va face acest pas, Razer pare să aibă avantajul în această cursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video