Razer dezvăluie noi laptopuri pentru gaming din gama Blade

22.05.2018
Razer dezvăluie noi laptopuri pentru gaming din gama Blade

Razer, un producător bine cunoscut în rândul pasionaţilor de jocuri PC, anunţă lansarea unei noi generaţii de portabile pentru gaming. Noul model Razer Blade vine cu un ecran de 15.6″, procesor Intel Core i7 8th gen şi o placă video relativ performantă, care integrează tehnologia NVIDIA Max-Q.

Noua serie Razer Blade 2018 se face remarcată prin schimbări importante de design. Astfel, cel mai  compact model din serie reuşeşte să pună un ecran de 13.3” într-o carcasă cu dimensiuni comparabile modelului de 12” lansat anul trecut. Totodată, modelul de 15.6” este cel mai compact laptop de gaming din categoria sa. Din punct de vedere estetic, designul cu mai puţine elemente de decor dă un aspect curat, pe carcasa din aluminiu vopsit negru-mat ieşind în evidenţă doar logo-ul Razer iluminat folosind o nuanţă de verde intens şi tastatura RGB.

Cumpărătorii vor avea de ales între modele cu ecran 1080p şi rată de refresh la 60Hz sau 144 Hz, până la ecran 4K si acoperire 100% a spectrului de culoare RGB. Tot opţional, portabilele vor putea fi echipate şi cu interfaţă Touch. Din păcate, de pe lista dotărilor lipseşte tehnologia G-SYNK.

Touchpad-ul cu două butoane a fost înlocuit cu o versiune mai spaţioasă, având tastele integrate sub suprafaţa tactilă şi suport pentru tehnologia Windows Precision Touchpad.

Spre deosebire de seriile anterioare, noile modele Razer Blade pot fi îmbunătăţite de utilizatori prin adăugarea sau înlocuirea dispozitivelor de stocare cu interfaţă M.2, respectiv suplimentarea memoriei RAM.

Procesorul instalat este modelul hexa-core i7-8750H, capabil să atingă până la 4.1GHz în modul boost.

În funcţie de bugetul disponibil, laptopurile Razer Blade pot fi echipate cu 256GB sau 512GB spaţiu de stocare, 16GB memorie RAM şi placă video NVIDIA GTX 1060 sau GTX 1070.

Opţiunile pentru conectivitate acoperă formatele Thunderbolt 3, Mini DisplayPort şi HDMI. Pentru periferice mai sunt disponibili trei porturi USB 3.1 Type-A. Acumulatorul cu o capacitate de 80Whr este alimentat folosind un conector cu design proprietar, optimizat pentru încărcare rapidă.

Preţurile pornesc de la 2199 dolari (GTX 1060, 512GB SSD) şi pot ajunge la 2899 dolari în cazul versiunii de top, cu ecran 4K, accelerator GTX 1070 şi SSD de 512GB.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult