Realme va lansa în curând și un laptop. Primele detalii despre Book Slim

13.08.2021
Realme va lansa în curând și un laptop. Primele detalii despre Book Slim

Realme, brandul de buget care s-a desprins de Oppo de câțiva ani, are în plan să își extindă gama de produse mobile. După smartphone-uri și ceasuri inteligente, următorul pas pare să fie lansarea unul laptop, care va purta numele Realme Book Slim. Anunțul este programat pentru data de 18 august, însă compania deja ne oferă câteva detalii despre acest model. Fiind un laptop Realme, așteptările sunt ca acesta să fie și semnificativ mai accesibil în comparație cu alte modele de pe piață.

Realme Book Slim pare să fie un ultrabook pentru productivitate

Cele două imagini de promovare care fac referire la noul Realme Book Slim dezvăluie câteva dintre caracteristicile acestuia: procesorul și capabilitățile ecranului. Se pare că Realme a ales un procesor de medie pentru acest model, un Intel Core i5, cel mai probabil din generația a 11-a. Acest lucru înseamnă că va avea un consum redus de energie (datorită arhitecturii pe 10nm) și va oferi o performanță bună în majoritatea aplicațiilor de productivitate.

Fiind vorba despre un ultrabook, cu un profil foarte subțire și probabil un sistem de răcire adaptat acestui format, probabil că un procesor cu mult mai performant s-ar fi lovit de limitări de ordin termic.

Nu este clar ce dimensiune are diagonal ecranului, dar tendința în ultimii ani este adopția ecranelor de 14” pentru astfel de computere de productivitate. De altfel, și formatul 3:2 cu rezoluție 2K (2.160 x 1.440 pixeli) sugerează că este un computer pentru lucru, oferind mai mult spațiu pe verticală. Realme spune că acesta afișează 100% din spațiul de culoare sRGB, deci ar putea fi folosit chiar și pentru editare foto sau video.

Alte detalii care reies din aceste imagini ar fi prezența unui port USB-A și a unui jack pentru căști pe laterala din dreapta. Pe stânga ar putea fi amplasat măcar un port USB-C, acesta fiind folosit pentru încărcare. Alte detalii care au fost dezvăluite anterior despre Realme Book Slim ar fi încărcare la 65W și prezența unei tastaturi cu iluminare. De asemenea, Realme pregătește un software numit PC Connect, care permite utilizarea aplicațiilor de pe smartphone direct pe ecranul laptop-ului.

realme screen

Probabil că cel mai important aspect al acestui laptop va fi însă prețul. Detaliile complete despre Realme Book Slim vor fi anunțate pe 18 august în cadrul unui eveniment dedicat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult