Samsung acceptă înfrângerea şi modifică tableta Galaxy Tab 10.1

17.11.2011
Samsung acceptă înfrângerea şi modifică tableta Galaxy Tab 10.1

Galaxy Tab 10.1N este răspunsul dat de Samsung pentru acuzaţiile de plagiat venite din partea rivalului Apple, o companie care s-a folosit de asemănările cu propria gamă de tablete pentru a bloca prin ordin judecătoresc vânzarea tabletei Samsung în mai multe regiuni ale lumii.

Galaxy Tab 10.1N

Samsung se luptă deja de luni bune cu Apple prin tribunalele din Germania, compania fiind acuzată că a copiat elemente din design-ul tabletelor iPad pentru folosirea în produsele proprii.

Până acum bătălia nu a avut un deznodământ prea fericit pentru Samsung, Apple reuşind să blocheze vânzarea tabletelor Samsung Galaxy Tab 10.1 în majoritatea ţărilor europene.

A avut Apple dreptate când şi-a acuzat rivalul Samsung de plagiat? Întrebarea nu a primit încă un răspuns definitiv, dar conflictul pare să se îndrepte către o soluţionare paşnică. Primul pas a fost făcut chiar de Samsung, compania acceptând să schimbe designul tabletei Galaxy Tab 10.1 pentru a semăna mai puţin cu rivalul său direct, tableta iPad 2.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Galaxy Tab 10.1N modifică aspectul ramei metalice ce înconjoară marginile tabletei, astfel încât aceasta devine mai vizibilă şi încadrează marginile ecranului.

Problema este că noul design, deşi nu mai seamănă la fel de mult cu cel al tabletei iPad 2, prezintă acum unele asemănări cu tabletele din prima generaţie iPad. Trecând peste această mică scăpare, este posibil ca Samsung să fi operat şi modificări mai puţin vizibile în designul tabletei, totul pentru a face din Galaxy Tab 10.1N un produs mai greu de atacat pe cale juridică, dar nu atât de diferit încât să nu mai poată fi identificat cu versiunea originală de Galaxy Tab 10.1.

Sansung Galaxy Tab 10.1N a fost deja observată în oferta unui magazin online din Germania, de unde poate fi achiziţionată pentru suma de 549 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News