Samsung Galaxy Tab 7.7 – livrată doar cu Android 2.3?

29.08.2011
Samsung Galaxy Tab 7.7 – livrată doar cu Android 2.3?

Samsung Galaxy Tab 7.7 este o tabletă cu ecran de 7 inch şi procesor dual-core la 1.2GHz, menită să înlocuiască vechiul model Galaxy Tab.

Samsung Galaxy Tab 7.7

Deşi procesorul dual-core o recomandă drept candidat ideal pentru Android Honeycomb, în design regăsim aceleaşi taste de navigaţie ca la modelul anterior, potrivite pentru platforma Android Gingerbread şi nu Honeycomb, versiunea adaptată pentru tablete a acestui sistem de operare.

Dacă sistemul de operare livrat este într-adevăr Android 2.3, atunci tableta Galaxy Tab 7.7 poate fi interpretată drept o versiune supradimensionată a modelului smartphone Galaxy II, bazată pe o platformă hardware similară, dar adaptată pentru formatul unei tablete prin includerea unui ecran cu rezoluţie mai mare.

Samsung Galaxy Tab 7.7

Din păcate dificultăţile întâlnite de Samsung la producerea ecranelor de tip AMOLED fac puţin probabilă lansarea de noi tablete echipate cu astfel de ecrane, condiţii în care va trebui să ne mulţumim cu cele TFT, mai puţin performante.

O astfel de tabletă, deşi fără îndoială superioară modelului anterior, va fi încadrată într-o clasă inferioară de produse, de unde nu va putea concura modele mai avansate bazate pe Android Honeycomb sau Ice Cream Sandwich.

Putem spera doar că preţul cerut de Samsung pentru tableta Galaxy Tab 7.7 va semnificativ mai mic decât cel al modelului cu Android Honeycomb, Galaxy Tab 8.9.

Samsung Galaxy Tab 7.7 ar putea fi prezentată oficial după 1 septembrie, cu ocazia târgului de electronice IFA 2011.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News