Google a anunţat Android Ice Cream Sandwich

Ice Cream Sandwich este numele primului sistem de operare unificat din seria Google Android, compatibil deopotrivă cu tablete şi dispozitive smartphone.

Android Ice Cream Sandwich foloseşte o singură interfaţă, care poate fi scalată pentru ambele dimensiuni de ecran. Schimbarea vine în ajutorul dezvoltatorilor software, permiţând crearea de aplicaţii care pot funcţiona pe ambele categorii de dispozitive. Fiind eliminată nevoia de a crea versiuni separate pentru tabletă şi smartphone, timpul de dezvoltare şi efortul depus pentru crearea aplicaţiilor noi este mai redus, iar utilizatorii au garanţia că vor putea utiliza aplicaţiile favorite de pe telefonul Android şi pe tabletă.

Anunţul lansării pentru Ice Cream Sandwich a urmat celui pentru Android 3.1, următoarea versiune a sistemului de operare Android Honeycomb, remarcată prin facilităţi noi cum ar fi suportul pentru widget-uri expandabile în application launcher şi o compatibilitate extinsă cu periferice conectate folosind interfaţă USB.

Din păcate data lansării pentru Ice Cream Sandwich nu a fost făcută publică, dar ţinând cont de faptul că actualul Android 3.1 Honeycomb este disponibil pentru instalare pe dispozitive compatibile începând de astăzi, următoarea versiune este la cel puţin câteva luni distanţă de o lansare oficială.