Soluţia pentru ca Nokia să iasă din criză? O tabletă!

Soluţia pentru ca Nokia să iasă din criză? O tabletă!

Despre planurile Nokia legate de realizarea unei tablete care să concureze cu iPad-ul sau Galaxy Tab-urile s-a vorbit încă din luna martie a acestui an, până ca finlandezii să prezinte cifrele financiare slabe, coroborate cu rating-ul descurajant (BB+).

Astăzi, Nokia, prin vocea directorului non-executiv şi totodată fondatorului companiei (Jorma Ollila), a readus în vedere planurile pentru o intrare pe piaţa tabletelor, încercând să convingă investitorii de potenţialul companiei.

O tabletă cu Windows 8 care să concureze cu iPad-ul şi tabletele cu Android? Pare greu de crezut, ţinând cont că platforma Microsoft este încă în dezvoltare, iar celelalte sisteme sunt deja consacrate pe piaţă.

Aceasta este însă cam singura soluţie a finlandezilor, o soluţie care se poate dovedi totuşi viabilă pe termen lung.

Totul depinde de cum va fi primit Windows 8, versiunea dedicată tabletelor (Windows 8 RT). Nokia are de gând să lanseze şi dispozitive hibrid – smartphone / tabletă, după modelul Samsung Galaxy Note.

Legat de configuraţie, ştim că Nokia are în planuri o tabletă cu ecran de 10 inch şi procesor Qualcomm dual core. Cam puţin pentru utilizatorii cu pretenţii şi mai ales în comparaţie cu ce oferă concurenţa. Sigur, un design reuşit şi un adaos de funcţii speciale ar contribui la un posibil succes Nokia.

Ce spuneţi spre exemplu de conceptul din imagine, inspirat după smartphone-urile Lumia 800 / 900?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News