Sony pregăteşte un laptop ieftin

03.06.2008
Sony pregăteşte un laptop ieftin

Uneori oamenii de PR sunt foarte neajutoraţi şi nepricepuţi. Atât de nepricepuţi încât pot da în vileag un secret ţinut cu mare străşnicie de o companie importantă, precum Sony. E de ajuns o singură scăpare şi un secret păzit luni sau chiar ani este expus publicului larg. Dar noi nu-i acuzăm, dacă nu ar fi fost ei, acum nu am fi ştiut că Sony pregăteşte un laptop ieftin.

Povestea este scurtă. Unul din oamenii de PR ai Quanta Computer (cel mai important producător de laptopuri, ei fac laptopuri pentru multe nume mari care apoi le vând sub brand propriu), prezenta un laptop bazat pe designul OpenBook al celor de la Via. Se întâmpla la Computex 2008. Din greşeală, acesta a accesat fereastra Properties a sistemului de operare unde s-a văzut clar că la producător este trecut Sony. Bineînţeles că după ce audienţa a remarca acest lucru şi a început să pună întrebări, reprezentantul Quanta Computer, realizând gafa şi a închis repede fereastra. Însă nu suficient de repede încât să nu poată fi făcut poze.

sony openbook

Aşadar, laptopul ieftin produs de Quanta Computer, care urmează să fie vândut sub brandul Sony, va avea la bază chipsetul VX800, procesor Via 1.6 GHz C7-M, 1 GB memorie RAM, harddisk de 60 GB, ecran de 8.9 inch (1024 x 600 pixeli), Wi-Fi, Bluetooth şi Windows Vista ca sistem de operare.

Acum, când secretul a fost aflat, nu rămâne decât ca Sony să anunţe oficial viitorul lor laptop ieftin. Nu de alta, dar mai trebuie să ştim şi cum se va numi. Eventual şi cât va costa.

sony openbook

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News