Sony VAIO Z – cel mai performant ultra-portabil în România

27.09.2011
Sony VAIO Z - cel mai performant ultra-portabil în România

Sony a reuşit să se impună din nou în gama de top a ultra-portabilelor. Cei care doresc performanţă maximă, dar într-un pachet foarte subţire şi foarte uşor au acum la dispoziţie, chiar şi în ţara noastră, noul model Sony VAIO Z.

Sony VAIO Z - ultra-portabil, ultra-performant, ultra-subţire

Acesta şi-a început existenţa ca un concept, denumit Ultimate Mobile PC. În luna iunie a fost anunţat oficial, iar astăzi şi-a făcut apariţia şi în ţara noastră. Nu-l vom prezenta în detaliu, deoarece avem deja un articol pe această temă, însă vom reaminti configuraţia de top.

  • Ecran: 13.1″, 1600×900
  • CPU: Intel Core i7-2620M, 2,7 GHz, dual core, 3,4 GHz Turbo
  • RAM: 8 GB DDR3, 1333 MHz
  • GPU integrat: Intel HD Graphics 3000
  • GPU dedicat: AMD Radeon HD 6650M, 1 GB DDR3
  • HDD: 256 GB SSD (4 x 64 GB, RAID 0)
  • Unitate optică: DVD SuperMulti
  • Dimensiuni: 330 x 210 x 16,65 mm
  • Greutate: 1,18 kg cu bateria integrată
  • Greutate dock: 685 g

Sony VAIO Z - placa de bază şi sistemul de răcire

Vă amintiţi de Sony VAIO X? Acesta a fost un ultra-portabil extrem de subţire şi extrem de uşor construit în jurul unui procesor Intel Atom. Inginerii de la Sony au folosit o parte din tehnologia integrată de acesta pentru a crea noul VAIO Z. Placa de baza este miniaturizată şi dispune de un sistem de răcire cu două ventilatoare.

Pentru ca toate componentele să intre în carcasa foarte subţire, au fost necesare anumite compromisuri. Memoria RAM şi HDD-ul au formate speciale şi nu pot fi schimbate de utilizator. Este drept că nu prea există opţiuni mai rapide decât un SSD cu patru unităţi de stocare în RAID 0. Am avut posibilitatea să cronometrăm cele 15 secunde în care sistemul de operare Windows 7 este încărcat după o pornire la rece. Cât despre memoria RAM, 8 GB vor fi suficienţi destui ani de-acum încolo.

Sony VAIO Z - conectorii de pe Power Media Dock

Ultra-portabilul Sony VAIO Z este livrat cu Power Media Dock, modulul în sunt integrate placa video de la AMD, unitatea optică şi o serie de conectori. Conectarea se face printr-un port USB 3.0 cu două conexiuni optice, o implementare a tehnologiei Intel Light Peak. Pentru cei care au neapărată nevoie de o suprafaţă mare de afişare, VAIO Z poate anima patru ecrane simultan. La prezentarea de astăzi au fost afişate şi rulate aplicaţii pe ecranul laptopului şi pe alte trei LCD TV-uri.

Sony VAIO Z - disponibil şi în România

Sony VAIO Z este disponibil în ţara noastră şi are un preţ pe măsura performanţelor şi dimensiunilor sale. El costă 12.000 lei, cu Power Media Dock inclus în pachet. Din păcate, în acest preţ nu intră şi bateria plată care se ataşază sub portabil şi care dublează autonomia de şapte ore a celei integrate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News