Toshiba a anunţat noile laptopuri hibride Satellite Click şi Satellite Radius

28.05.2014
Toshiba a anunţat noile laptopuri hibride Satellite Click şi Satellite Radius

Pe lângă cele două tablete Windows 8.1 cu cost scăzut, Toshiba a anunţat ieri şi trei noi modele de laptopuri hibride. Noile modele Satellite Click 2 şi Satellite Click 2 Pro oferă o tastatură detaşabilă si posibilitatea utilizării sub forma unei tablete, în timp ce Radius optează pentru un design flexibil, asemănător celui cunoscut de la modelele Yoga de la Lenovo.

Cel mai mic dintre aceste trei noi modele, Satellite Click 2 este un laptop cu tastatură detaşabilă şi preţ accesibil. Toshiba se laudă că a dezvoltat un sistem de prindere eficient, utilizatorii urmând să se bucure de un laptop cu o tastatură ferm ancorată şi de o tabletă uşor de detaşat. Toshiba Satellite Click 2 oferă un ecran de 13,3” cu rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, un HDD cu o capacitate de 500 GB, interfaţă wireless 802.11 a/b/g/n/ac, card reader, un conector USB 3.0, ieşire HDMI şi un sistem audio Skullcandy cu certificare DTS.

Platforma hardware aleasă de Toshiba este însă una modestă: un procesor Pentium quad-core cu nuclee Silvermont, adică un produs care foloseşte micro-arhitectura Intel Atom. Preţul acestui produs va fi de 587 de dolari, fiind astfel atractiv pentru cei care caută un hibrid flexibil cu un cost ceva mai redus.

Modelul superior Satellite Click 2 Pro foloseşte acelaşi design cu tastatură detaşabilă, însă ecranul de 13,3” al acestuia oferă o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, stocarea internă este de tip SSD cu o capacitate de 128 GB, iar procesorul este un Intel Core din generaţia Haswell. Satellite Click 2 Pro oferă aceleaşi dotări de bază ca modelul menţionat anterior, însă adaugă încă două porturi USB 3.0, două camere foto, iluminare de fundal pentru tastatură şi, opţional, o tastatură care include şi un HDD de 500 GB şi o baterie suplimentară.

Carcasa acestui portabil este mai subţire decât cea a modelului Click 2, aceasta scăzând de la 2,28 cm la 1,98 centimetri, iar materialul constructiv este aluminiul. Preţul acestui laptop va începe de la 1030 de dolari, iar tastatura care oferă baterie şi HDD va costa încă 250 de dolari.

În final, Satellite Radius este un laptop care foloseşte o balama cu o deschidere de 360 de grade şi care poate fi utilizat în mai multe moduri, la fel ca modelele Yoga de la Lenovo: laptop, tabletă, stand multimedia sau ecran de prezentare.

Acest model oferă un ecran tactil cu o diagonală de 15,6” şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, 8 GB de memorie RAM, procesoare Intel Core i5 sau Core i7, până la 1 TB de stocare internă, trei porturi USB 3.0, interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, o ieşire HDMI cu redare 4K si microfoane duale. Toshiba Satellite Radius oferă şi un set complet de senzori, la fel ca o tabletă obişnuită: accelerometru, giroscop, magnetometru şi senzor de luminozitate. Preţul acestui model va începe de la 925 de dolari.

Toshiba nu a dezvăluit mai multe detalii tehnice în acest moment, acestea urmând să fie disponibile în luna iunie, când cele trei noi laptopuri ar trebui să ajungă pe piaţă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News