Toshiba retrage 100.000 baterii pentru laptopuri, cu risc de supraîncălzire şi incendiu

01.04.2016
Toshiba retrage 100.000 baterii pentru laptopuri, cu risc de supraîncălzire şi incendiu

Companie deloc străină de problemele legate de acumulatori, Toshiba va retrage de pe piaţă nu mai puţin de 100.000 acumulatori, descoperiţi cu risc de supraîncălzire şi chiar incendiu.

Mult controversatul subiect al acumulatorilor defecţi revine în actualitate, Toshiba reacţionând la 4 incidente separate vizând laptopuri supraîncălzite, cu risc crescut de accidentare şi pagube materiale prin incendiere.

Sunt vizate nu mai puţin de 39 modele de laptopuri din mai multe serii Toshiba (Portege, Tecra şi Satellite), cât şi acumulatori vânduţi separat. Identificaţi după seria G71C, majoritatea acumulatorilor cu probleme au ajuns în magazinele din Statele Unite (aproximativ 91.000 bucăţi) şi Canada.

Destinaţi portabilelor Toshiba, acumulatorii cu preţ între 70 şi 130 dolari erau produşi în fabricile Panasonic. Lista completă a produselor Toshiba afectate poate fi consultată aici.

Citeşte şi A venit rândul Toshiba la schimbat acumulatori

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult