Toshiba Satellite U840W – primul laptop cu ecran 21:9

05.06.2012
Toshiba Satellite U840W - primul laptop cu ecran 21:9

Toshiba Satellite U840W nu este doar un laptop, ci este şi un ultrabook de 14.4”. Dacă diagonala are o dimensiune atipică, ar trebui să vă pregătiţi şi pentru rezoluţia ecranului. 1792×768 pixeli. Raportul dimensiunilor ecranului este de 21:9. Dacă aveţi o memorie bună, vă veţi aminti de televizorul ultra-wide de la Philips. Ei bine, se pare că acest trend a ajuns, justificat sau nu, pe piaţa portabilelor.

Toshiba Satellite U840W, cu ecran 21:9, nu 16:9

Dacă-i întrebi pe cei de la Toshiba pentru cine au creat Satellite U840W, vor spune că mulţi pot beneficia de ecranul foarte lat. Vor arăta cu degetul spre cinefili, care vor aprecia cu siguranţă un ecran foarte mic, dar pe care nu se văd dungi negre la vizionarea lui unui film. Din păcate, lipsa  unei unităţi optice Blu-ray va limita şi mai mult utilitatea cinematică a ecranului. Nu mai vorbim de faptul că o matrice TN, precum cea folosită în cazul lui Satellite U840W nu este potrivită pentru cinefilii purişti.

Toshiba spune că mai sunt şi alte categorii de utilizatori ce pot profita de pe urma unui ecran cu raport 21:9. Fiind un laptop destul de îngust, el va sta mult mai bine pe tăviţa scaunului din avion. În plus, poţi face multitasking mai uşor pe o suprafaţă mai mare de afişare. Din păcate, paginile web nu se desfăşoară pe orizontală, ci pe verticală şi cele 768 de linii orizontale sunt cam puţine.

Toshiba Satellite U840W - un laptop îngust

Altfel, ultrabook-ul Toshiba Satellite U840W vine cu o carcasă din aluminiu, este motorizat de un procesor Ivy Bridge şi poate fi dotat cu un HDD sau un SSD. Preţul pentru versiunea de bază va fi de 1.000 $. Laptopul va cântări între 1,6 kg şi 1,8 kg, fiind aşteptat pe piaţă peste două luni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News