Urmărește LIVE lansarea „Unleashed” de la Apple, unde sunt așteptate noi laptop-uri MacBook Pro

18.10.2021
Urmărește LIVE lansarea „Unleashed” de la Apple, unde sunt așteptate noi laptop-uri MacBook Pro

Astăzi, 18 octombrie, Apple va transmite live evenimentul de prezentare Unleashed, unde ne așteptăm să vedem noua generație de computere din gama MacBook Pro. Alături de aceste computere, sunt posibile și alte lansări de produse noi, și este foarte posibil să primim o dată oficială de lansare pentru noul sistem de operare macOS Monterey, prezentat inițial la WWDC în luna iunie.

Puteți urmări evenimentul direct din acest articol, accesând player-ul YouTube de mai jos. Transmisia live începe la ora 20:00 a României.

Noile modele MacBook Pro ar putea debuta astăzi

În urmă cu mai bine de un an, Apple a anunțat trecerea computerelor sale la arhitectura ARM cu procesoare proprietare Apple Silicon. Primele modele lansate au fost MacBook Air, MacBook Pro cu 2 port-uri Thunderbolt și Mac Mini cu procesorul Apple M1, iar în primăvară, upgrade-ul a continuat cu noul iMac. Tranziția completă ar trebui să dureze cam doi ani, iar anul acesta a venit rândul modelelor superioare de computere să facă trecerea la noile procesoare.

Sunt așteptate astăzi lansările pentru modelele MacBook Pro de 14” și MacBook Pro 16”, două noi modele care înlocuiesc în ofertă modelul Pro de 13”  cu patru port-uri Thunderbolt și cel cu ecran de 16”, care a fost lansat în 2019, și nu a primit de atunci niciun alt upgrade.

Se zvonește că Apple ar putea lansa astăzi și un nou Mac Mini, mai performant, echipat cu aceleași procesoare M1X (M1 Pro și M1 Max?), cât și un nou iMac de 27”. Odată cu acest upgrade, singurele computere din oferta Apple care mai folosesc procesoare Intel rămân noul Mac Pro și iMac Pro, ambele echipate cu procesoare Xeon.

Nu în ultimul rând, Apple ar putea lansa noile căști AirPods 3. Acestea ar intra în ofertă între generația AirPods 2 și AirPods Pro, ar beneficia de un nou design, cât și de capabilități îmbunătățite la nivelul performanței și autonomiei.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult