Utilizatorii de MacBook Pro nu sunt mulțumiți cu „notch”-ul din ecran. VIDEO

28.10.2021
Utilizatorii de MacBook Pro nu sunt mulțumiți cu „notch”-ul din ecran. VIDEO

Apple are o experiență vastă cu „decupajele” în ecrane, fiind printre primele companii care au lansat smartphone-uri cu astfel de decupaje. De altfel, chiar și cele mai recente iPhone-uri au ecrane decupate, iar, de curând, decupajul a ajuns pe laptop-urile din gama MacBook Pro. În încercarea de a oferi margini cât mai subțiri însă, Apple a reușit să își enerveze utilizatorii, întrucât nu toate aplicațiile iau în considerare existența notch-ului. Din fericire, există o rezolvare, însă nu este tocmai „elegantă”.

Notch-ul de pe MacBook Pro cauzează mai multe probleme decât rezolvă

Utilizatorii de MacBook Pro care au început să își primească noile laptop-uri se plâng deja că decupajul din ecran creează mai multe probleme decât rezolvă. De exemplu, în cazul anumitor aplicații, meniul de pe bara de sus afișează anumite butoane sub „notch”. De asemenea, dacă ai o aplicație cu un meniu mai mare, alături de multe iconițe de la diverse alte aplicații în bara de status, unele butoane pot ajunge sub notch.

Se pare că mulți dintre fani se așteptau ca Apple să fi luat deja aceste cazuri în considerare și să fi rezolvat noua „problemă” înainte de a lansa computerele pe piață, însă adevărul este că fiecare va trebui să își rezolve problema pe cont propriu. Unii dezvoltatori par să știe că există acel notch și să îl ferească, în timp ce unii utilizatori vor trebui să renunțe la anumite iconițe din partea de sus a ecranului.

Există însă o rezolvare, care face însă integrarea notch-ului să pară inutilă. Noul sistem de operare macOS Monterey beneficiază de o funcție care permite afișarea barei de status din partea de sus sub decupajul din ecran. Se poate activa cu un click dreapta pe aplicația care nu este compatibilă cu acest „notch” și selecta opțiunea „afișează bara sub cameră”.

Totuși, această soluție scade din avantajele noilor modele MacBook Pro, care se laudă cu ecrane mai mari și cu spațiu mai mult pe verticală, datorită înălțimii ridicate a ecranului, în zona decupajului. Cu zona de sus „ascunsă”, marginea de sus a ecranului pare să fie foarte mare, ba chiar comparabilă cu cea de pe generațiile mai vechi de MacBook.

sursa: The Verge, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult