Utilizatorii de MacBook-uri se plâng de ecrane sparte. Apple spune că „le folosesc greșit”

11.07.2020
Utilizatorii de MacBook-uri se plâng de ecrane sparte. Apple spune că „le folosesc greșit”

Utilizatorii de laptop-uri MacBook de la Apple au învățat pe pielea lor de ce nu ar trebui să folosească capace pentru webcam-uri.  Se pare că spațiul dintre display și partea de jos a computerului este extrem de mic, iar închiderea rapidă a ecranului cu un astfel de accesoriu poate duce la spargerea ecranului sau sticlei care protejează display-ul. Întrucât mulți utilizatori folosesc un capac pentru webcam din plastic, Apple a actualizat pagina de suport tehnic, descurajând aceste practici.

Ecranele sunt sparte din neglijența utilizatorilor, spune Apple

Compania spune acum că utilizarea unei protecții pentru webcam poate duce la deteriorarea ecranului de pe MacBook-uri. Pentru că laptop-urile sale sunt construite cu spații foarte mici între componente, o protecție din plastic nu ar avea loc confortabil între ecran și corpul laptop-ului. Aceste lucruri sunt valabile atât pentru modelele MacBook Pro, cât și pentru Air, deci nu există un model care să ofere posibilitatea de a atașa un astfel de accesoriu.

De altfel, Apple spune că astfel de accesorii nici măcar nu sunt necesare. Compania se laudă din nou cu sistemul său de securitate avansat, care oferă atât răspuns vizual la utilizarea camerei, prin aprinderea LED-ului verde de lângă ea, cât și cu noile setări din macOS. În macOS Mojave, Apple a introdus noi opțiuni de permisiuni pentru aplicații care pot restricționa accesul la diverse componente precum camera sau microfonul.

Totuși, cei care vor extra protecție fizică, sunt încurajați însă să folosească doar lucruri foarte subțiri. Un exemplu ar fi o foaie de hârtie, sau bandă adezivă din hârtie, care să nu lase reziduuri. Având în vedere cât de scumpe sunt reparațiile în afara garanței a computerelor Mac și faptul că reparațiile cu piese originale se pot face doar în service-uri autorizate, probabil că ar fi o idee bună pentru utilizatori să respecte sfaturile celor de la Apple.

sursa: Apple via AppleInsider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult