Voodoo Envy 133 – mai subţire decât MacBook Air

10.06.2008
Voodoo Envy 133 – mai subţire decât MacBook Air

Nu suntem siguri dacă noul Voodoo Envy 133 este chiar rodul achiziţie companiei VoodooPC de către HP, dar probabil că au avut şi ei ceva de spus în legătură cu acest competitor pentru Apple MacBook Air. Ultraportabilul are un ecran de 13.3” cu o rezoluţie de 1280×800 şi iluminat cu LED-uri. Ceea ce-l scoate în evidenţă este grosimea de doar 1,79 cm, pe toată suprafaţa sa, comparativ cu cei 1,93 cm ai laptop-ului de la Apple. În ciuda carcasei din fibră de carbon, greutatea lui Envy 133 este de 1,53 kg, puţin mai mare decât a lui Air. Cât despre procesoare, ele sunt comune pentru cele două ultraportabile. Din câte se pare, exclusivitatea lui Apple s-a încheiat.

Voodoo Envy 133 – un ultraportabil mai subţire decât MacBook Air

Configuraţia de bază va avea un preţ de 2100 $ şi probabil va include HDD-ul lent de 80 GB cu 4200 RPM. Dacă doriţi ceva mai rapid, pregătiţi-vă să mai plătiţi o diferenţă semnificativă pentru un SSD de 64 GB. Am fost la un pas de a ne lansa într-o tiradă asupra ultraportabilului când am citit că este dotat doar cu un singur port USB. Însă VoodooPC nu putea să repete o greşeală aşa de monumentală. Alături de el se găseşte un port hibrid USB/e-SATA, iar atâta timp cât avem două porturi USB funcţionale, noi ne declarăm mulţumiţi.

Voodoo Envy 133 are o grosime de doar 1,79 cm

Unitatea optică este evident externă şi se pare că se va putea conecta prin interfaţa e-SATA. În lipsa unei surse de curent, bateria detaşabilă Li-Pol cu 3 celule ar trebui să ofere o autonomie de 3 ore şi 45 minute. Printre alte dotări demne de menţionat se numără tastatura iluminată, touchpad-ul multitouch şi ieşirea video HDMI. Din comunicatul oficial am aflat că din această vară, site-ul oficial acceptă comenzi pentru Voodoo Envy 133.

Voodoo Envy 133 – ecran de 13.3

Voodoo Envy 133 are două porturi USB

Urmărește Go4IT.ro pe Google News