Acer a dezvăluit H257HU, monitorul său WQHD cu diagonală de 25″

18.03.2015
Acer a dezvăluit H257HU, monitorul său WQHD cu diagonală de 25

Acer a anunţat un nou monitor cu ramă subţire. Acesta poartă numele H257HU şi include câteva caracteristici mai neobişnuite. În primul rând, vorbim despre un monitor cu diagonala de 25”, dimensiune rar întâlnită în cadrul monitoarelor pentru PC-uri, care de obicei sar de la 24 direct la 27”. De asemenea, construcţia piciorului şi a părţii de jos a acestuia sunt construite din metal. Preţul său însă este foarte interesant, atunci când luăm în considerare specificaţiile tehnice.

Vorbim despre un display care dispune de un panou IPS cu rezoluţie WQHD (2560 x 1440 pixeli). Acesta afişează toată gama de culori a standardului sRGB şi integrează un sistem de setare al nuanţelor pe şase axe. Rezultatul este afişarea a 167 milioane de culori, cu raport al contrastului de 1000:1 şi luminozitate de 350 candele/metru pătrat şi timp de răspuns de 4 milisecunde. Panoul dispune şi de un sistem anti-flicker, o funcţie care reduce luminozitatea pentru a proteja vederea utilizatorilor şi tehnologia Acer ComfyView, care limitează reflexiile.

La capitolul conectivitate, noul H257HU dispune de o mufă HDMI 2.0, o mufă DVI, DisplayPort 2.1 şi Mini DisplayPort. Există şi difuzoare stereo cu certificare DTS Sound integrate în carcasă, care dispun de procesorul audio Acer True Harmony. Din păcate, compania a anunţat acest monitor doar pentru piaţa din Statele Unite ale Americii, fără să ofere detalii despre disponibilitatea lui în restul lumii.

Cu un preţ de 370 de dolari în America, Acer poziţionează acest monitor în gama monitoarelor mai scumpe. Preţul este justificat de rezoluţia înaltă, diagonala peste medie, integrarea unui panou IPS şi materialele de calitate înaltă.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult