AOC anunţă două monitoare QHD. Unul este decorat cu cristale Swarovski

02.02.2017
AOC anunţă două monitoare QHD. Unul este decorat cu cristale Swarovski

AOC a anunţat două noi monitoare cu design elegant, care sunt dedicate celor care pun accent pe design. Cele două modele vin cu specificaţii tehnice identice, diferenţele fiind evidenţiate de câteva elemente de design. În timp ce AOC Q2781PQ este modelul de bază, varianta mai scumpă P2781PS vine cu un picior în culoarea rose gold şi un spate decorat cu cristale Swarovski.

Monitoarele beneficiază de panouri AH-IPS cu diagonală de 27” şi rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), care au o ramă foarte subţire de jur împrejur. Acestea oferă unghiuri de vizualizare de 178 de grade în toate direcţiile, 350 de niţi de luminozitate, contrast 1000:1 şi timp de răspuns de 5 milisecunde. AOC susţine că panourile acoperă 100% din spectrul sRGB, cu 16,77 milioane de culori. Fiind vorba despre un monitor care nu este dedicat gamingului, rata de reîmprospătare a imaginilor de 60 Hz nu este un minus.

La capitolul conectivitate, sunt disponibile două mufe HDMI, o mufă DisplayPort şi o mufă D-Sub pentru conectare de dispozitive, cât şi un jack audio de 3,5 mm pentru redarea sunetului. AOC spune că modelele Q2781 vin cu un consum de 45 W în utilizare şi de 0,5 W în stand-by.

Varianta obişnuită, cu picior argintiu va intra în oferta magazinelor la preţul de 350 de dolari, în timp ce modelul superior, cu picior roz şi decorat cu cristale Swarovski va costa 600 de dolari. Preţul în plus merge doar spre elementele distinctive de la exterior, nu şi către performanţă superioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult