AOC completează gama premium de monitoare pentru gaming cu modelul AGON AG322QC4

19.04.2018
AOC completează gama premium de monitoare pentru gaming cu modelul AGON AG322QC4

AGON AG322QC4 este primul monitor AOC compatibil AMD Radeon FreeSync 2 şi VESA DisplayHDR 400. Cu design fără ramă, modelul pune la dispoziţie un ecran de 31.5” cu panel VA şi rezoluţie Quad HD (2560 X 1440 pixeli), capabil să folosească o rată de refresh la 144 Hz.

Îmbunătăţită faţă de predecesoarea Free Sync, tehnologia AMD Radeon FreeSync 2 susţine un refresh rate variabil (aliniază refresh rate-ul monitorului cu framerate-ul plăcii grafice). FreeSync 2 implică reguli stricte (ex. Low Frame Compensation (LFC) obligatoriu, un spaţiu de culoare mai mare), iar HDR-ul dispune de nivel scăzut de latenţă faţă de monitoarele convenţionale HDR.

Ecranul cu rază de curbare 1800R permite afişarea imaginii la distanţă egală faţă de ochi, chiar si atunci când privim spre marginile ecranului. Ceva mai lent decât un panou LCD cu tehnologie TN, dar cu unghiuri de vizibilitate mai ample şi calitate superioară a imaginii, ecranul VA are specificat un timp de răspuns de 4 ms GtG şi rată de contrast 2000:1. Claritatea imaginii este îmbunătăţită suplimentar prin folosirea ratei de refresh la 144 Hz, în timp ce tehnologia FreeSync 2 asigură imagini cursive chiar şi în condiţiile unui framerate variabil.

Monitorul include setări personalizate precum FPS, Racing sau RTS, iar jucătorii pot salva propriile setări pentru imagine în profile personalizabile. Datorită controller-ului OSD încorporat (QuickSwitch), utilizatorii pot naviga rapid prin setările salvate. Funcţia AOC Shadow Control permite jucătorilor să seteze nivelurile de lumină în OSD, prin luminozitatea oferită zonelor întunecate sau întunecarea zonelor cu luminozitate prea mare, pentru un contrast perfect al imaginilor.

AGON AG322QC4 include suport retractabil pentru agăţarea căştilor audio, picior ajustabil care permite reglarea pe înălţime, înclinaţie şi rotirea ecranului în modul portret, respectiv hub USB 3.0 pentru conectarea de periferice. Modelul AOC Agon AG322QC4 va fi disponibil din luna iulie 2018 la preţul de 2759 lei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult