AOC completează seria de monitoare AGON cu un model de 35”, oferind ecran curbat şi refresh la 200 Hz

08.11.2016
AOC completează seria de monitoare AGON cu un model de 35”, oferind ecran curbat şi refresh la 200 Hz

Echipat cu un panou MVA, AOC AGON AG352QCX este un monitor adresat gamerilor pretenţioşi, capabil să afişeze rezoluţia 2560×1080 pixeli (rată de aspect 21:9) folosind o rată de actualizare a imaginii cuprinsă între 30 Hz şi 200 Hz.

Punând accentul şi pe calitatea imaginii, ecranul MVA oferă acoperire de 100% a spectrului de culoare sRGB şi unghiuri de vizibilitate de 178° pe verticală şi orizontală. Singurul compromis notabil este timpul de răspuns estimat la 4ms, ceva mai mare decât întâlnim la monitoarele pentru gaming bazate pe tehnologie TN.

AOC AGON AG352QCX oferă suport Adaptive Sync şi FreeSync, permiţând folosirea unei rate variabile de actualizare a imagini pentru eliminarea efectului de „tăiere” a imaginii, uşor de observat la monitoarele clasice atunci când nu activăm în jocuri funcţia vSync, Cel puţin deocamdată, tehnologia FreeSync este suportată doar cu plăcile video AMD Radeon, rivalul NVIDIA promovând GSYNC, o alternativă cu rezultate similare dar care necesită includerea de hardware specializat în construcţia monitoarelor.

Printre optimizările pentru gaming se mai numără şi o funcţie pentru reducerea latenţei la afişare (input lag) şi AOC Shadow Control, o funcţie care permite evidenţierea porţiunilor umbrite din imagine.

Ecranul foloseşte iluminare LED cu tehnologie Flicker-Free pentru eliminarea efectului de pâlpâire a imaginii şi include funcţia Low Blue Light, ambele având rolul de a reduce oboseala asupra ochilor în timpul sesiunilor de jocuri şi la utilizare normală.

Designul extravagant este completat cu iluminare multicoloră, vizibilă sub ramă şi în spatele ecranului.

Opţiunile pentru conectare includ porturi VGA, DVI-D, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2ad, conector audio şi pentru microfon, respectiv două porturi USB 3.0. Sunetul este asigurat cu difuzoare stereo (5W) instalate în rama ecranului.

Monitorul AOC AGON AG352QCX va putea fi găsit în magazine începând cu luna decembrie, cu preţul de aproximativ 785 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult