AOC U3277PQU – rezoluţie ultra HD pentru profesionişti (REVIEW)

09.02.2016
AOC U3277PQU - rezoluţie ultra HD pentru profesionişti (REVIEW)
Prezentare

Cunoscut mai ales pentru oferta sa de monitoare cu preţuri accesibile, AOC reuşeşte de această dată să impresioneze un monitor premium, oferind multiple opţiuni pentru ajustare, finisaje de cea mai bună calitate şi un ecran superb cu diagonala 32˝ şi rezoluţie Ultra HD.

AOC U3277PQU

Recomandat pentru gaming şi activităţi de editare foto/video, AOC U3277PQU este un monitor 4K de 32˝ bazat pe un panou LCD cu tehnologie AHVA.

Vizând cerinţele profesioniştilor în editare foto/video, AOC a inclus un procesor de imagine cu adâncime de 10 biţi pentru fiecare canal RGB, rezultând o paletă efectivă de 1.06 miliarde culori. Însă optimizările pentru calitatea imaginii nu se opresc aici, AOC U3277PQU venind pre-calibrat pentru o deviaţie Delta E în general mai mică de 1, rezultând o fidelitate a culorilor care până de curând putea fi obţinută doar cu ajustări de fineţe realizate cu ajutorul unui colorimetru costisitor.

Descriere

AOC U3277PQU se prezintă într-o carcasă elegantă cu finisaje din plastic şi metal şlefuit, încadrând ecranul de 32˝ cu o ramă îngustă şi discretă.

Solid construit, monitorul este livrat cu un picior complet ajustabil, permiţând reglarea pe înălţime, înclinare faţă-spate şi rotirea ecranului în mod portret. Uşor demontabil, piciorul ajustabil poate fi substituit cu un kit de fixare pentru perete, sau alt suport pentru ecran compatibil VESA.

Fără complicaţii care să ridice în mod nejustificat preţul final, AOC a prevăzut butoane fizice pentru accesarea sistemului de meniuri, dispuse în colţul dreapta-jos pe rama ecranului şi uşor de diferenţiat la palpare.

AOC U3277PQU

AOC U3277PQU – principalele specificaţii:

  • Ecran: 32˝, UHD (3840×2160 pixeli), tehnologie AHVA (similară celei IPS)
  • Timp de răspuns: 4 ms (G2G)
  • Rată de actualizare a imaginii: 60 Hz
  • Unghiuri vizibilitate: 178°/178°
  • Luminozitate: 350cd/m2
  • Difuzoare: stereo 2x3W
  • Conectori: HDMI, DVI-D, DIsplayPort, VGA
  • Alte funcţii: suport MHL, Picture by Picture, Picture in Picture, Hub 4xUSB 3.0
  • Pachetul cu accesorii include cablu DVI-D, DisplayPort şi HDMI, alături de cablu pentru alimentare şi manualul de utilziare.

AOC U3277PQU dispune de conectori DVI-D, HDMI, DisplayPort 1.2 şi VGA, cel din urmă fiind adăugat doar pentru compatibilitate cu hardware de generaţie mai veche. Aceştia sunt dispuşi pe spatele ecranului şi orientaţi în jos pentru a facilita organizarea eficientă a cablurilor. Monitorul include şi o pereche de difuzoare stereo, din păcate fără prea mari pretenţii în ce priveşte fidelitatea audio.

 

Părţi pozitive

Bun raport calitate/preţ, pentru un monitor 4K cu ecran non-TN
Procesarea culorilor pe 10 biţi şi ecranul cu tehnologie AHVA (similar IPS)
Design elegant şi multiple opţiuni pentru ajustare
Hub USB 3.0 integrat

Părţi negative

Sunet nu prea grozav prin difuzoarele încorporate
Butoanele pentru accesarea sistemului de meniuri sunt zgomotoase la apăsare
Input Lag moderat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult