Apple lucrează la monitoare de PC cu funcții smart home atunci când nu sunt în utilizare directă

03.07.2023
Apple lucrează la monitoare de PC cu funcții smart home atunci când nu sunt în utilizare directă

iOS 17 va „transforma” iPhone-urile lăsate la încărcat pe standuri de încărcare în mici ecrane inteligente, care pot afișa prin funcția StandBy diverse informații utile rapid, precum un ceas, un calendar sau starea vremii. Se pare însă că Apple dorește să dezvolte această direcție, și va lansa chiar și dispozitive dedicate care vor deveni ecrane smart, un soi de tabletă iPad, dar cu performanțe mai limitate.

Noile monitoare de PC de la Apple vor adopta funcția StandBy care va debuta pe iOS 17

Conform Mark Gurman de la Bloomberg, Apple lucrează la dispozitive cu ecrane mari, care folosesc procesoarele de mobil Apple A. Acestea vor putea fi folosite pe post de ecrane inteligente atunci când vor fi conectate la un computer Mac. Acestea vor intra într-un mod „low power”, care consumă resursele necesare doar pentru a afișa informațiile rapide.

Se pare că aceste monitoare inteligente nu vor avea foarte multe funcții de sine stătătoare. În modul StandBy, aceste dispozitive ar putea reda muzică, prelua și apeluri sau reda clipuri video de pe internet, la fel ca un dispozitiv Nest Home sau Amazon Echo Show, de exemplu.

Sună foarte mult ca o alternativă Apple la noua Google Pixel Tablet, care este livrată cu un dock. Totuși, dispozitivul Google oferă o tabletă complet funcțională din gama mid-range. Apple pare că nu dorește ca acest dispozitiv să înlocuiască un iPad, ci să fie un monitor pentru computere și un ecran inteligent pentru funcții smart home și câteva alte funcții rapide atunci când nu este conectat la PC.

Deja monitoarele Studio Display de la Apple sunt echipate cu difuzoare, webcam și un procesor Apple A13 și rulează în spate un software similar cu iOS. Este posibil ca Apple să lanseze o nouă versiune cu funcții smart ale acestui produs, sau chiar să actualizeze modelele deja existente, așa cum face cu iPhone-urile pe iOS 17 pentru a adăuga StandBy.

Gurman spune că un astfel de ecran va fi lansat abia anul viitor sau chiar mai târziu.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult