ASUS lansează VG245Q, un monitor de gaming pentru fanii consolelor

06.04.2017
ASUS lansează VG245Q, un monitor de gaming pentru fanii consolelor

ASUS a lansat un nou monitor de gaming, de data aceasta axat spre cei care preferă să se joace pe console. Modelul VG245Q vine cu un panou rapid, cu destui conectori pentru a fi folosit cu mai multe dispozitive şi cu tehnologia FreeSync de la AMD, sugerând că poate fi folosit fără probleme şi alături de un PC. Spre diferenţă de alte monitoare „de gaming”, acesta nu beneficiază de o frecvenţă de reîmprospătare a imaginii foarte ridicată şi nici de o rezoluţie impresionantă.

VG245Q este un monitor Full HD cu diagonală de 24”, echipat cu un panou TN. Acesta oferă o luminozitate de 250 nits, unghiuri de vizibilitate de 170 de grade pe orizontală şi 160 de grade pe verticală şi timp de răspuns de 1ms de la gri la gri. Acesta beneficiază de două difuzoare de 2W pentru redarea sunetului din consolă şi vine cu doi conectori HDMI, un DisplayPort şi un conector VGA. Tehnologia FreeSync asigură ajustarea dinamică a frecvenţei de reîmprospătare a imaginii pe hardware de PC compatibil, aceasta putând varia de la 40 la 75 Hz.

Asemeni altor modele mai scumpe, VG245Q beneficiază de o construcţie care îi permite să fie poziţionat în orice fel doreşte utilizatorul. Piciorul poate fi reorientat în jurul axei pe orizontală la 180 de grade şi ajustare pe înlălţime pe o distanţă de 13 cm, pivotul poate să asigure orientarea în mod portret în ambele sensuri, iar pe verticală monitorul poate fi înclinat la 40 de grade. (+33 / -5 ).

Monitorul va ajunge în curând pe piaţă la un preţ de aproximativ 200 de dolari, fiind unul dintre cele mai ieftine din gama de gaming de la ASUS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult