ASUS pregăteşte cel mai mare monitor pentru PC cu ecran curbat

03.06.2014
ASUS pregăteşte cel mai mare monitor pentru PC cu ecran curbat

Rezoluţie înaltă, diagonală mare şi format wide. Toate acestea pot alcătui descrierea unui monitor ideal pentru filme şi jocuri PC. Însă cei de la ASUS duc lucrurile şi mai departe, promiţând să ofere cel mai mare monitor cu ecran curbat de pe piaţă, capabil să învăluie întreg câmpul vizual al utilizatorului cu imagini la calitate înaltă.

ASUS pregăteşte cel mai mare monitor pentru PC cu ecran curbat

Momentan aflat în fază de prototip, noul monitor ASUS poate reda imagini la rezoluţie 2560×1440 pixeli pe o suprafaţă cu diagonală 32”. Cu şanse mari de a intra în producţie de masă, acesta ar putea fi cel mai mare monitor cu ecran curbat de pe piaţă.

Cu siguranţă bazat pe un panou cu tehnologie OLED, singura ce oferă flexibilitatea necesară pentru modelarea în formă curbată, ecranul prezintă unghiuri ample de vizibilitate şi contrast excelent.

Fără a fi prea agresivă, forma uşor curbată permite folosirea a ecranului cu diagonală mare fără ca marginile imaginii să iasă în afara câmpului de vizibilitate optimă, reducând contrastul şi paleta de culori percepută. Şi amatorii de configuraţii multi-monitor ar putea avea de câştigat, ecranele curbate aşezate în jurul spectatorului putând oferi vedere panoramică fără a deforma perceptibil imaginea, cum se întâmplă la folosirea de ecrane drepte.

Din păcate ASUS nu a dezvăluit când am putea găsi noul monitor în ofertele magazinelor şi nici preţul de achiziţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult